Història

Història de Ràdio l'Arboç

Ràdio l'Arboç neix l'any 2003 per iniciativa de l'Ajuntament i amb l'objectiu de dotar a la vila d'un mitjà de comunicació adreçat a la difusió de notícies, esdeveniments i de la cultura arbocenca en general. Per aquest motiu i mitjançant ple municipal ,s'aprova destinar una partida de 50.000 euros per la creació d'un equipament de radiodifusió i la seva posada en marxa.

La decisió compta amb el suport de tota la corporació municipal i amb un acord històric de no intervenció en el desenvolupament i continguts de la futura ràdio, deixant-lo en mans de Xavier Llaó "EA3HCE", director de les noves dependències.

El 19 de juny de 2004 s'inicien les primeres emissions amb proves per tal de comprovar el correcte funcionament del centre emissor i dels estudis centrals, aquestes duren fins el dia d'agost, quant oficialment comença la programació definitiva adreçada a la promoció de la Festa Major i la difusió dels actes més destacats.

La graella de programació al 100% arriba el mes de setembre amb una nodrida oferta de programes informatius, de divulgació, culturals, de participació ciutadana, musicals, d'esports..etc.. L'any 2005 la ràdio assoleix un important nivell d'audiència convertint-se en el mitjà de comunicació més utilitzat pels vilatans i vilatanes per informar-se. Aquestes dades d'audiència sorgeixen d'un estudi encarregat per l'Ajuntament de l'Arboç a una empresa especialitzada i que va acabar confirmant l'èxit rotund del projecte radial.

La plana web de la ràdio també ofereix al mateix temps la possibilitat de conèixer totes les noticies, l'agenda cultural, escoltar via streaming l ‘emissió en directe “ràdio online” o be els programes ja emesos a la secció “a la carta”, sent la primera emissora del Baix Penedès a oferir aquesta tecnologia. Des de 2005 fins avui la web ha rebut mes de 86.000 visites procedents majoritàriament de l'Arboç, dels diferents pobles del Penedès, Garraf, Camp de Tarragona, i amb entrades des de 40 països.

Actualment l'emissora compta amb un equip humà de 25 col-laboradors i una plantilla de dos tècnics municipals. Els estudis són al tercer pis de la Casa de Cultura de Can Rossell, al Carrer Major 37. L 'espai es distribueix en 5 espais ben diferenciats, la recepció i sala d'espera, estudi de producció, estudi central, de continuïtat amb sala tècnica i una aula de reunions. Amb un total de 90m2, l'aforament màxim és de 30 persones i totes les sales disposen d'insonorització acústica i climatitzador.

AGENDA D'ACTES

30

ABR

30 Abril de 2017 - Durant tot el dia, al centre històric de l'Arboç

VI Fira Modernista del Penedès

més informació

1

MAI

1 Maig de 2017 - a partir de l'1 del migdia, al local del Centre Polivalent

Festa de l'1 de Maig de la Llar de Jubilats de l'Arboç

més informació

6

MAI

6 Maig de 2017 - a partir de les 11 del matí, al Carrer Major de l'Arboç

8a Fira de Cervesa Artesanal Catalana a l'Arboç

més informació

18

JUN

18 Juny de 2017 - sortida a 2/4 de 10 del matí, des de l'Institut de l'Arboç

2a Caminada Solidària - 2a Trail d'Iniciació 10km

més informació


Copyright © 2017 - Ajuntament de l'Arboç

Ets el visitant nº: 4713338