Els Minyons planten tres castells de set de gamma alta al Concurs7

L’Arboç, 5 Octubre de 2011

La colla castellera local recupera la confiança i dedica l'actuació en memòria de Ramon Rovira. Fan la millor actuació de la temporada 2010-2011.

Els Minyons de l'Arboç van acabar en quarta posició en el concurs de colles de Torredembarra Concurs7, reservat a colles de set pisos. El certamen va tenir lloc el passat diumenge dia 2 d'octubre, amb la participació d'un total de tretze colles, i els arbocencs van descarregar-hi per primer cop enguany tres castells de set de gamma alta, com són els tres i quatre de set amb agulla, i cinc de set, quedant quarts. La Jove de Vilafranca, per la seva banda, va descarregar el tres de set i la torre de sis, però el quatre de set els va caure durant el descens i van acabar en dotzè i penúltim lloc. Ja fora de concurs, van descarregar el primer pilar de cinc de la colla.

El concurs7 es va desenvolupar amb un ritme àgil i el suport mutu de totes les colles a les pinyes en la seva un tret característic. La colla de l'Arboç, vigent campiona de l'edició de 2009 (ex aequo amb els Castellers de Badalona), aquesta vegada no hi acudia amb ànims de competir al màxim, però sí de fer-hi bons castells. I van acabar prou contents. Van obrir plaça amb el quatre de set amb agulla, que va pujar desquadrat i molt nerviós però que van poder descarregar per segona vegada aquesta temporada. El cinc de set el van tirar en segona ronda i el van descarregar sense problemes; era el primer de la temporada, després d'haver-ne fet tres intents desmuntats. Animats per l'èxit assolit fins al moment, en tercera ronda van provar el tres de set amb agulla, que com el quatre amb agulla va pujar nerviós i mogut, però que van tenir l'encert de descarregar per primer cop enguany. Feia dos anys que els Minyons no acabaven una actuació amb tres castells de set de gamma alta descarregats. D'aquí a finals de temporada, podrien plantejar-se la torre de set, el seu sostre.

Al mateix concurs7, la Jove de Vilafranca va tirar el tres de set en primera ronda, que va descarregar. A continuació van carregar un quatre de set que va caure a la sortida de dosos, per mala quadratura i per la inexperiència del tronc. Com a tercer castell van apostar per una segura torre de sis, deixant per a la tanda de pilars (que no puntuava) l'espadat de cinc, que van descarregar per primer cop en el seu historial, i que va ser molt celebrat pels blau-cels. Van quedar per davant només dels Torraires de Montblanc, que van plantar castells de sis. En cas d'haver fet el pilar de cinc en tercera ronda, la Jove hauria quedat desena empatada amb la Jove de Barcelona.

El concurs, que havia començat amb pilars de quatre caminant i pujant escales per part de totes les colles, el van guanyar els Castellers d'Esplugues amb la torre de set carregada, el tres de set aixecat per sota i el cinc de set. Segons van quedar els Nois de la Torre amb els quatre de set amb agulla, cinc de set i set de set, els mateixos castells que els tercers, els Castellers del Poble Sec. En quarta posició, els Minyons hi van quedar empatats (amb els mateixos castells) amb els Castellers de la Sagrada Família. Els Castellers d'Altafulla van ser sisens amb els cinc de set, tres amb agulla i quatre de set amb agulla; setens van quedar els Castellers de Badalona amb els dos castells amb agulla i el tres de set; de vuitè l'onzè lloc, tots van assolir els tres i quatre de set descarregats, a més del tres amb agulla (Jove de l'Hospitalet), quatre de set amb agulla carregat (Salats de Súria), pilar de cinc (Jove de Barcelona) i torre de sis (Castellers de Cerdanyola); la Jove de Vilafranca va ser dotzena i tretzens els Torraires de Montblanc amb els quatre de sis amb agulla, tres de sis amb agulla i torre de sis.

+ informació al programa casteller de Ràdio l'Arboç "Crosses dins"

Font: La Fura

AGENDA D'ACTES

20

OCT

20 Octubre de 2018 - a les 11 del matí, des de la Rambla de Ball de Bastons

Festa del Ball de Bastons infantil de l'Arboç

més informació

20

OCT

20 Octubre de 2018 - a partir de les 11 del matí, a la Casa de Cultura

Dia de les Ciències - Taller de matemàtiques divertides

més informació

26

OCT

26 Octubre de 2018 - a la plaça de Catalunya, davant del CAP

L'Enramada

més informació

27

OCT

27 Octubre de 2018 - a la plaça de Catalunya, davant del CAP

L'Enramada

més informació

1

NOV

1 Novembre de 2018 - a les 7 de la tarda, al teatre 'El Centre'

'El verí del teatre', a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc

més informació

4

NOV

4 Novembre de 2018 - a les 7 de la tarda, al teatre 'El Centre'

'El verí del teatre', a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc

més informació


Copyright © 2018 - Ajuntament de l'Arboç

Ets el visitant nº: 8173642

Els Minyons planten tres castells de set de gamma alta al Concurs7