Comença la recerca arqueològica a la banda de l'Arboç de la Timba de Santa Bàrbara

L’Arboç, 12 Setembre de 2017

Entre els dies 5 i 16 de setembre tindrà lloc la primera campanya d'excavacions arqueològiques a la part arbocenca de l'important jaciment arqueològic de la Timba de Santa Bàrbara.

L'equip d'investigació, format per un jove grup d'arqueòlegs/gues de la cooperativa Arqueovitis, comptarà amb l'ajuda de voluntaris de l'Arboç, que poden participar en aquesta excavació gràcies a la iniciativa i el suport de l'Ajuntament de l'Arboç.

L'any 2016 i durant l'estiu de 2017 s'han realitzat excavacions arqueològiques a la part més alta del jaciment, en una zona coneguda com el Planot de la Timba de Santa Bàrbara, que pertany al municipi de Castellet i La Gornal, on s'han trobat vestigis d'una potent fortificació de la primera edat del ferro o època preibèrica (segles VII-VI aC), amb una presència significativa d'àmfores fenícies, que esdevenen els primers contenidors que porten vi al nostre territori. A la zona oest d'aquest conjunt arqueològic, mirant a l'Arboç, es troba la zona coneguda amb el nom de Sota la Timba de Sta. Bàrbara, que se situa als voltants de la depuradora d'aigües a tocar a la riera del Marmellar i forma part del municipi de l'Arboç.

L'objectiu d'aquesta primera intervenció arqueològica és realitzar una prospecció visual al terreny i procedir a realitzar diversos sondejos per comprovar si al subsòl existeixen restes arqueològiques. S'espera que aquests treballs permetin caracteritzar el jaciment a nivell cultural, cronològic i tipològic, i comprovar si és una continuació de la fortificació i hàbitat documentat a la banda de Castellet, o bé tenia un ús diferent.

Aquesta primera campanya d'excavacions és possible gràcies al suport logístic i econòmic de l'Ajuntament de l'Arboç, la Diputació de Tarragona i la gentilesa dels propietaris de les quatre parcel-les on se situa Sota la Timba de Sta. Bàrbara, que han facilitat l'autorització per poder iniciar les excavacions.

Així mateix, l'Ajuntament de l'Arboç agraeix les facilitats prestades per a fer realitat l'inici dels treballs al Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya i al cos dels Agents Rurals.

Font: Gabinet de Premsa de l'Ajuntament de l'Arboç

AGENDA D'ACTES

4

MAR

4 Març de 2018 - durant el matí, amb sortida a les 9:45 des de la Plaça de Catalunya

5a Cursa de Muntanya l'Arboç

més informació

14

ABR

14 Abril de 2018 - Pels carrer del centre històric

VII Fira Modernista del Penedès

més informació

15

ABR

15 Abril de 2018 - Pels carrer del centre històric

VII Fira Modernista del Penedès

més informació


Copyright © 2018 - Ajuntament de l'Arboç

Ets el visitant nº: 6281424

Comença la recerca arqueològica a la banda de l'Arboç de la Timba de Santa Bàrbara