Els Minyons de l'Arboç presenten la seva base de dades

L’Arboç, 5 Desembre de 2017

Foto: Laureà Inglada (a l'esquerra) i Jaume Ventura amb la vitrina on hi ha el resum estadístic dels Minyons de l'Arboç, que quedarà exposada al local. (Autor foto: Salvador Bassa)

El passat dissabte 25 de novembre, els castellers Laureà Inglada Solé i Jaume Ventura Jané, van presentar a l'Auditori Municipal la Base de dades dels Minyons de l'Arboç. Aquesta base de dades és un important projecte que consta de tres fases.

La primera fase és la recopilació de tots els Castells de totes les diades de tots els anys de la colla arbocenca, és a dir, des de l'any 1958 fins al 1984 (la primera etapa de la colla) l'any 1993 (un intent que no va anar més enllà) i la del 2002 fins a l'actualitat, actual etapa de la colla. Inglada i Ventura han buscat tots els castells assolits i els han recopilat en un panell. A partir d'ara cada nou assoliment quedarà reflectit en aquest quadre, amb un resum estadístic que s'anirà actualitzant.

El nou sistema reflectirà el castell, els intents, gràfiques, fotografies i el Minyó Fidel, que és el reconeixement als membres de la colla que han demostrat el seu compromís i constància durant la temporada, i que la colla va començar a atorgar l'any 2009. Després de la primera fase de recollida de dades, aquestes seran introduïdes en una base pública a internet que es podrà consultar per nom de la diada, del castell o de la població.

En una tercera fase, la base de dades permetrà fer clic sobre qualsevol castell, on apareixerà la fotografia corresponent. L'objectiu és que la base de dades fins i tot pugui facilitar l'alineació del castell i sobretot el croquis de la pinya, que Inglada i Ventura consideren que és «la gran oblidada», amb els noms dels castellers a les diferents posicions, notes de premsa, vídeos, etc.

El sistema també mostrarà un cens detallat de tots els membres que han passat per la colla en la seva història.

Font: Redacció Ràdio l'Arboç

AGENDA D'ACTES

4

MAR

4 Març de 2018 - durant el matí, amb sortida a les 9:45 des de la Plaça de Catalunya

5a Cursa de Muntanya l'Arboç

més informació

14

ABR

14 Abril de 2018 - Pels carrer del centre històric

VII Fira Modernista del Penedès

més informació

15

ABR

15 Abril de 2018 - Pels carrer del centre històric

VII Fira Modernista del Penedès

més informació


Copyright © 2018 - Ajuntament de l'Arboç

Ets el visitant nº: 6285736

Els Minyons de l'Arboç presenten la seva base de dades