L'Àrea Bàsica de Salut de l'Arboç compleix 20 anys

L’Arboç, 16 Maig de 2018

Imatge: L'equip humà dels consultoris al pati dels Lleons de la Giralda de l'Arboç.

Aquest mes de maig es compleixen 20 anys de la posada en marxa de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Arboç, gestionada per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, i a través de la qual es presta atenció primària i comunitària a la nostra vila.

L'equipament entrava en funcionament el mes de maig del 1998, després de ser molt esperats per la localitat de l'Arboç. La construcció i inauguració del CAP va suposar l'inici de l'actual model sanitari d'atenció primària desplegat en aquesta zona i també en el conjunt de la demarcació. Va néixer l'Àrea Bàsica de Salut, integrada per un centre de referència amb especialitats a la vila principal i amb consultoris mèdics rurals establerts a prop de les famílies que viuen en pobles més petits.

Després de 20 anys, es confirma que el model impulsat en el seu dia ha resultat ser un èxit i ha incrementat progressivament la cartera de serveis prestats a la ciutadania, així com els recursos tècnics i humans per tal d'adaptar-se la creixent demanda assistencial. Amb el llarg dels anys, el model assistencial s'ha anat adaptant a la realitat social. Ara les ABS estan integrades per equips professionals multidisciplinaris, com medicina, infermeria, administració, fisioteràpia, rehabilitació, diagnòstic per la imatge, odontologia o psicologia, que donen cobertura i solució a les necessitats assistencials bàsiques de la ciutadania i, a més a més, promouen la salut comunitària a través de la conscienciació sobre els bons hàbits i la prevenció.

En el conjunt de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Arboç, que integra el CAP de l'Arboç i els consultoris de Sant Jaume dels Domenys i de Banyeres del Penedès, els equips professionals realitzen cada any unes 40.000 visites de metge de família, 9.000 visites de pediatria, 6.000 visites d'infermeria en adults, 2.000 en infermeria pediàtrica i unes 2.000 visites a l'odontòleg. A tot això, cal afegir-hi unes 11.000 visites d'atenció continuada, no programada, i més de 3.200 visites a domicili, entre metges i infermeria.

Font: Redacció Ràdio l'Arboç

AGENDA D'ACTES

20

OCT

20 Octubre de 2018 - a les 11 del matí, des de la Rambla de Ball de Bastons

Festa del Ball de Bastons infantil de l'Arboç

més informació

20

OCT

20 Octubre de 2018 - a partir de les 11 del matí, a la Casa de Cultura

Dia de les Ciències - Taller de matemàtiques divertides

més informació

26

OCT

26 Octubre de 2018 - a la plaça de Catalunya, davant del CAP

L'Enramada

més informació

27

OCT

27 Octubre de 2018 - a la plaça de Catalunya, davant del CAP

L'Enramada

més informació

1

NOV

1 Novembre de 2018 - a les 7 de la tarda, al teatre 'El Centre'

'El verí del teatre', a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc

més informació

4

NOV

4 Novembre de 2018 - a les 7 de la tarda, al teatre 'El Centre'

'El verí del teatre', a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc

més informació


Copyright © 2018 - Ajuntament de l'Arboç

Ets el visitant nº: 8173110

L'Àrea Bàsica de Salut de l'Arboç compleix 20 anys