Primers acords per a l'impuls del Logis Penedès

L’Arboç, 10 Juliol de 2018

El Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de l'Arboç, Banyeres del Penedès, Castellet i la Gornal i Sant Jaume dels Domenys s'han reunit recentment per consensuar i impulsar el planejament urbanístic que ha de fer possible la construcció del Centre Intermodal de mercaderies del Logis Penedès. Aquest model de treball amb els agents territorials és el que es fa servir per a tots els Pla director urbanístic (PDU) que impulsa el Departament.

Afirmen que el Logis Penedès combinarà zones d'activitat econòmica i logística amb serveis, indústries netes i formació. Inclourà una terminal intermodal de mercaderies, connectada en un futur al Corredor ferroviari Mediterrani; un nou accés a l'AP-7, i un vial de connexió entre l'autopista i l'A-7. Igualment, ampliarà els espais oberts protegits, inclourà les mesures correctores de l'impacte paisatgístic necessàries i el seu disseny funcional serà "ecoeficient", segons s'indica des del Govern.

El planejament per construir el Logis Penedès es va aprovar definitivament l'any 2012. No obstant, aquella aprovació es va produir en un marc legal antic, que va quedar superat poc després. Actualment, la nova generació de PDU poden, per exemple, classificar directament el sòl necessari i fins i tot concretar-ne l'ordenació. Es per això que cal actualitzar aquell PDU i el Departament de TES ha iniciat els treballs de manera concertada amb el territori.

El PDU del Logis Penedès preveu un desenvolupament de 177 hectàrees d'activitat, però en el decurs dels treballs que s'acaben d'adjudicar es definirà amb més detall un sector de 40 hectàrees per acollir una primera fase de desenvolupament.

Font: Ràdio l'Arboç Redacció

AGENDA D'ACTES

20

OCT

20 Octubre de 2018 - a les 11 del matí, des de la Rambla de Ball de Bastons

Festa del Ball de Bastons infantil de l'Arboç

més informació

20

OCT

20 Octubre de 2018 - a partir de les 11 del matí, a la Casa de Cultura

Dia de les Ciències - Taller de matemàtiques divertides

més informació

26

OCT

26 Octubre de 2018 - a la plaça de Catalunya, davant del CAP

L'Enramada

més informació

27

OCT

27 Octubre de 2018 - a la plaça de Catalunya, davant del CAP

L'Enramada

més informació

1

NOV

1 Novembre de 2018 - a les 7 de la tarda, al teatre 'El Centre'

'El verí del teatre', a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc

més informació

4

NOV

4 Novembre de 2018 - a les 7 de la tarda, al teatre 'El Centre'

'El verí del teatre', a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc

més informació


Copyright © 2018 - Ajuntament de l'Arboç

Ets el visitant nº: 8172985

Primers acords per a l'impuls del Logis Penedès