Els transportistes tarragonins es mobilitzen avui dijous en contra del desviament a l'AP-7

L’Arboç, 11 Octubre de 2018

Tal com tenien previst els transportistes es mobilitzaran avui dijous 11 d'octubre, per protestar en contra del desviament obligatori a l'AP-7. La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) va convocar la manifestació i va dir que la retiraria en el cas que arribessin a un acord amb el govern català o espanyol abans del dia 11. Com que no ha estat el cas, avui es duran a terme tres marxes lentes a partir de les cinc de la tarda.

La primera marxa lenta de camioners i transportistes sortirà del Polígon de Riu Clar de Tarragona per dirigir-se fins a l'entrada de l'autopista AP-7 a Torredembarra, allí donaran la volta per tornar al polígon, la marxa es repetirà dues vegades.

També es farà una marxa lenta per la N-340 des de l'Arboç i fins a la població del Vendrell per tornar cap a l'Arboç, en aquest cas, en tractar-se d'un recorregut més llarg només es durà a terme una vegada. I per últim, els transportistes de les Terres de l'Ebre també s'uniran a les mobilitzacions. En aquest cas duran a terme una marxa lenta per l'N-340 entre l'Aldea i Alcanar, que repetiran dues vegades anar i tornar. A la convocatòria anunciada per la FEAT a principis de mes s'hi han sumat altres territoris del país, com ara Lleida o Girona.

La principal reivindicació té a veure amb el desviament obligatori que han de fer els vehicles pesants a l'autopista AP-7. Demanen que si és obligatori, s'apliqui la gratuïtat i no el 50% de bonificació. En el cas que no s'arribi a la gratuïtat exigeixen, almenys, el 75% de bonificació, igual que s'aplica en altres comunitats autònomes.

Per altra banda volen que es respecti el sentit de la marxa per poder fer el recorregut més curt, ja que ara, segons denuncien a TarragonaDigital fonts de la FEAT l'obligació de passar per l'autopista fa que a vegades hagin de fer un recorregut addicional. És el cas dels camions que surten de la població de Bellvei, que en molts casos han d'anar fins al Vendrell a buscar l'autopista per anar a Barcelona quan els aniria millor agafar-la a Vilafranca.

Font: Redacció Ràdio l'Arboç

AGENDA D'ACTES

20

OCT

20 Octubre de 2018 - a les 11 del matí, des de la Rambla de Ball de Bastons

Festa del Ball de Bastons infantil de l'Arboç

més informació

20

OCT

20 Octubre de 2018 - a partir de les 11 del matí, a la Casa de Cultura

Dia de les Ciències - Taller de matemàtiques divertides

més informació

26

OCT

26 Octubre de 2018 - a la plaça de Catalunya, davant del CAP

L'Enramada

més informació

27

OCT

27 Octubre de 2018 - a la plaça de Catalunya, davant del CAP

L'Enramada

més informació

1

NOV

1 Novembre de 2018 - a les 7 de la tarda, al teatre 'El Centre'

'El verí del teatre', a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc

més informació

4

NOV

4 Novembre de 2018 - a les 7 de la tarda, al teatre 'El Centre'

'El verí del teatre', a càrrec de l'Elenc Artístic Arbocenc

més informació


Copyright © 2018 - Ajuntament de l'Arboç

Ets el visitant nº: 8173580

Els transportistes tarragonins es mobilitzen avui dijous en contra del desviament a l'AP-7