banner est whatsapp

L’exposició “Dones castelleres” arriba a l’Arboç

L'Arboç, 18/08/2016

Aquest dissabte 20 d’agost, a les 8 de la tarda, tindrà lloc a la sala vermella de Can Freixas l’acte d’inauguració de la prestigiosa exposició itinerant “Dones castelleres


Imatge: Cartell oficial de l´exposició "Dones Castelleres".

Aquest dissabte 20 d’agost, a les 8 de la tarda, tindrà lloc a la sala vermella de Can Freixas l’acte d’inauguració de la prestigiosa exposició itinerant “Dones castelleres”; un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde de l’Arboç, Sr. Joan Sans; la regidora de Festes Populars, Sra. Sònia Magrané; el president de la Colla Castellera Minyons de l’Arboç, Sr. Pedro Osorio; el vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sr. Josep Maria Cortés; la excap de colla de la Jove de Valls, i primera dona en pujar a un castell de 9 pisos i primera dona en rebre el premi a la trajectòria castellera, Sra. Elena Llagostera; la castellera arbocenca emblemàtica dels Minyons de Tarrasa, Srta. Ona Jané; cap de colla Xicots de Vilafranca que ha conduit la colla a la gama de 9, Sra. Aina Mallol; i la castellera de la Colla Jove del Xiquets de Valls i membre actiu la coordinadora, Sra. Maite Sánchez.

En l’exposició “Dones castelleres”, els 13 fotògrafs seleccionats han fixat l’objectiu en nenes, joves i dones que formen part de colles castelleres de diverses parts del territori català i que, ara, esdevenen protagonistes d’una mostra que vol ser plural i posar en evidència la importància de la dona en relació a l’excel•lent estat de forma del fet casteller actual. Els fotògrafs participants en “Dones castelleres” són Ariadna Brunet Pinós, Antoni Coll Làzaro, Mireia Comas Franc, Laia Díaz, David Oliete, Josep Pont i Roca, Laureta Rodríguez, Jean Segovia Menor, Marc Serarols, Rodrigo Sicilia Gómez, Laia Solanellas, Jon TC i Pere Toda Serra.

Desprès dels parlaments, l’acte d’inauguració clourà amb un brindis del recentment presentat vermut oficial elaborat per Vermuts Miró de Reus amb etiqueta castellera. L’exposició es podrà visitar gratuïtament fins el 31 d’agost als primer pis de Can Freixas, en l’anomenada “Sala Vermella”.

Després de la seva estada a l’Arboç, l’exposició seguirà recorrent diversos escenaris del territori casteller català.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
drfgfhfg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat