banner est whatsapp

Propera estrena del reportatge sobre l´artista arbocenc Joan Tuset

L'Arboç, 17/10/2017

És el nou projecte audiovisual de Josep Portabella


La productora Jportafilms presentarà aquest octubre un documental que té com a protagonista el pintor i escultor arbocenc Joan Tuset. Aquest nou projecte audiovisual de Josep Portabella es titula ´Joan Tuset: L´artista i el seu llenguatge propi´, i segons Portabella, "neix per amor a l´art i l´admiració mútua per la vila monumental de l´Arboç, punt de trobada d´aquest projecte".

Segons Josep Portabella, conèixer l´artista d´aquesta vila i la seva obra el va animar a plantejar aquest interessant projecte audiovisual. La idea va sorgir per contribuir a la difusió de l´obra d´un artista local que admira i que compta amb una important projecció nacional i internacional.

El documental es basa en visualitzar la unió que existeix entre l´artista i la seva obra, fent un recorregut per la trajectòria deTuset, i mostra l´artista al costat de la seva obra a través de diferents escenes que neixen al taller, el seu entorn creatiu, exposicions i preses d´exteriors al costat de les seves obres.

Per realitzar la locució del projecte Portabella ha comptat amb l´equip de l´estudi de gravació lleidatà Feel a Star Studios, així com amb Javier Ruiz, de la Ràdio Berja d´Almeria.

Joan Tuset i Suau va estudiar Belles Arts a Tarragona i Barcelona. La seva primera exposició de pintura va ser el 1976 a Tarragona. Durant els anys 80, Tuset es va traslladar al Canadà, on va viure durant sis anys i va exposar a la galeria Edimage, Joyce Yahouda Gallery, i la Galeria Cultart. També va exposar a l´Institut d´Art de Chicago i en el 87 FIAC International Art Fair au Grand Palais de París. El 1989, es va traslladar a París, on es va instal·lar durant sis mesos i exposar en Visó Quai Gallery.

Els seus anys d´investigació pictòrica dels mestres europeus, li van donar un domini tècnic del cos i el color, i un coneixement de l´espai. El tema central de l´obra de Tuset és generalment la figura humana, la seva condició, les seves emocions, el seu ambient diari, el pas del temps i la psicologia de l´art. Les seves escultures generalment representen el cos humà i les seves formes són arrodonides i elegants. Molts intèrprets comparen la forma ondulada dels seus cossos reclinables amb el paisatge de Catalunya. L´obra artística de Tuset ha estat exposada tant en l´àmbit nacional com internacional, i s´exhibeix en galeries a Mont-real, Düsseldorf, Roma, Portugal, París, Tarragona, Girona, Barcelona, Valladolid i Salamanca. La seva obra està representada en grans col·leccions públiques i privades.

Font: Diari Maresme

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
drfgfhfg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat