banner est whatsapp

Les obres de restauració dels antics safareigs i la torre del dipòsit de l´Arboç avancen a bon ritme

L'Arboç, 13/03/2024 18:59:42

L´objectiu principal de la restauració és valorar aquest conjunt com a patrimoni cultural i històric, convertint-lo en un atractiu turístic de la vila i recordant la importància de l´aigua al llarg del temps


El passat novembre, l'Ajuntament de l'Arboç va iniciar els treballs per aquesta important restauració dels safareigs i la torre del dipòsit, ubicats al carrer Dr. J Vives Mañé. Actualment, les obres continuen amb èxit. Després de garantir l'estabilitat estructural i reparar els danys de la torre, el focus ara està posat en la restauració del sostre dels safareigs i en la recuperació integral d'aquest espai.

Aquest projecte té com a finalitat principal posar en valor aquest conjunt com a element cultural, patrimonial i històric, convertint-lo en un reclam turístic potent per a la vila i recordant la importància de l'aigua, tant en el passat com en el futur.

Per aconseguir la màxima autenticitat, s'ha planificat la restauració de la presència de l'aigua als safareigs i la possibilitat de visitar tot el recinte (amb visites guiades en grups reduïts), incloent-hi l'antic dipòsit de planta baixa i el dipòsit superior de la torre, que es transformarà en un mirador panoràmic del territori. També s'espera que tingui usos com a sala d'exposicions.

Les obres, finançades per l'Ajuntament, van iniciar-se el 21 de novembre de 2023 amb un cost de 160.644,42 € més IVA, i estan subvencionades per la Diputació de Tarragona. Està previst que finalitzin abans del mes d'agost.

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
drfgfhfg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat