banner est whatsapp

Celebració de la Setmana Santa 2024 a l´Arboç

L'Arboç, 20/03/2024 20:52:52

Les celebracions començaran aquest divendres 22 de març, amb la Festivitat dels Dolors


La Setmana Santa és un moment profundament significatiu per a la comunitat de l'Arboç, i enguany no és una excepció. Amb una àmplia gamma d'activitats religioses i culturals, la Parròquia de l'Arboç convida a tots els fidels i a la comunitat en general a participar activament en les celebracions que marquen aquest període.

Les celebracions començaran aquest divendres 22 de març, amb la Festivitat dels Dolors. A 2/4 de 7 de la tarda, la comunitat es reunirà per a una Celebració comunitària de la Reconciliació a la Parròquia. A les 8 del vespre, a la Capella dels Dolors, se celebrarà una missa especial en record dels Confrares difunts de l'any, seguida del Cant dels Planys i lliurament de medalles als nous Confrares.

El dissabte 23 de març, la comunitat es reunirà a les 6 de la tarda a l'Església de Santa Llúcia per a una Eucaristia, seguida d'un Via Crucis a les 2/4 de 7 de la tarda a la Parròquia.

El diumenge 24 de març, Dia de Rams, serà marcat per la Benedicció de Rams a les 3/4 de 12 del migdia al Sagrat, seguida d'una Eucaristia de Passió a la Parròquia.

El dimecres 27 de març, la comunitat es reunirà a les 9 del vespre per a un Via Crucis Arxiprestal a la Bisbal del Penedès.

El dijous 28 de març, es celebrarà la Cena del Senyor a les 8 del vespre a la Parròquia, amb l'església oberta fins a les 22 h per a la meditació i la pregària.

El divendres 29 de març, serà un dia ric en activitats. A les 8 del matí, hi haurà un Via Crucis pels carrers acompanyats pels Pretorians Armats de l'Arboç, seguit de la Celebració del Divendres Sant a les 7 de la tarda a la Parròquia. A les 8 de la tarda, es durà a terme el Cant de "STABAT MATER" de Pergolesi, interpretat per solistes de la Coral Polifònica del Vendrell. La jornada culminarà amb una Processó pels carrers de la vila, acompanyats per la Banda Associació Musical del Prat i la representació de "La Moixiganga de l'Arboç" interpretada per l'Elenc Artístic Arbocenc, amb la participació del grup de grallers "Els Cofins".

El dissabte 30 de març, la Vetlla Pasqual tindrà lloc a les 2/4 d'11 del vespre a la Parròquia, amb una sortida cantada de Caramelles.

Finalment, el diumenge 31 de març, se celebrarà l'Eucaristia de Pasqua a les 2/4 d'11 del migdia a la Parròquia, amb una sortida cantada de Caramelles.

S'ha establert un itinerari per al Via Crucis i la Processó, que es detallen per als assistents. Es demana als vilatans que col·laborin posant els estàndards de la Mare de Déu dels Dolors i llums a les finestres i balcons durant aquests esdeveniments. A més, per solemnitzar millor la Processó, se suggereix que els assistents lloguin atxes o compren ciris i mantinguin un metre de distància amb la persona que tinguin al davant.

Itinerari del Via-Crucis:

Sortida: Carrer Major
Recorregut: Rambla Gener (per dalt), Hospital, Rambla Gener (per baix) i Carrer Major (recorregut antic)


Itinerari de la Processó:

Sortida: Carrer Major
Recorregut: Rambla Gener, Muralla, Verdaguer, Carrer Major

Tots els actes són organitzats per la Parròquia Sant Julià de l'Arboç, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, el Cos de Portants del Sant Crist i els Pretorians Armats de l'Arboç i la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç.




 

Font: Redacció de Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
drfgfhfg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat