banner est whatsapp

L´Arboç es queda sense el servei de CAP nocturn

L'Arboç, 31/08/2011

A partir d´aquest 1 de setembre, entre les nou del vespre i les vuit del matí, tancaran 12 dels 25 centres d´atenció primària de la regió sanitària de Tarragona, que comprèn sis comarques.


A partir del proper 1 de setembre, entre les nou del vespre i les vuit del matí, tancaran 12 dels 25 centres d´atenció primària de la regió sanitària de Tarragona, que comprèn sis comarques.

El nou sistema suposarà un estalvi de 2 milions d´euros a les arques de la Generalitat, però segons el director territorial de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, l´objectiu no és econòmic, sinó fer el sistema més "eficient" i "sostenible".

A partir de demà dijous, deixaran d´estar operatius per les nits els CAPS del Baix Penedès, del Tarragonès, de la Conca de Barberà, l´Alt Camp i del Baix Camp perquè "només atenen una mitjana de vuit persones diàries", ha dit Mercadé.

Per suplir les urgències nocturnes, Salut reforçarà l´atenció domiciliària, formada per set equips que comprenen una ambulància, un metge i un zelador i que es desplaçaran a casa dels pacients si el servei d´emergències 112 ho considera oportú.

A partir de demà, que necessiti atenció mèdica a la nit haurà de desplaçar al seu nou centre de referència nocturn-els hospitals Pius Hospital de Valls, Sant Joan de Reus i Joan XXIII i Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona-o bé trucar per telèfon .

El telèfon 112 gestionarà les urgències, bé enviant l´equip d´atenció domiciliària, bé enviant una ambulància o bé donant instruccions per telèfon a l´usuari.

Per als casos no urgents, caldrà trucar al telèfon 902 111 444, el servei de Sanitat Respon.

La decisió sobre el CAP de l´Arboç va portar molta polèmica abans de les eleccions perquè des del PSC van promoure una recollida de signatures per oposar-se a aquesta possibilitat. La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics ha convocat protestes i concentracions el proper matí de dijous, davant dels CAP afectats a la ciutat de Tarragona i veïns de l´Arboç i Miami també organitzen mobilitzacions.

Font: Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat