banner est whatsapp

L´Arboç i el món casteller plora la mort de Ramon Rovira

L'Arboç, 15/09/2011

L´ajuntament decreta tres dies de dol oficial


Font: direcció Ràdio l´Arboç

El membre de 74 anys de la colla local "Els Minyons de l´Arboç" Ramon Rovira Sanahuja, ha mort aquest dijous desprès de no poder superar i recuperar-se de les greus lesions que va patir el passat diumenge en l´actuació castellera de la festa major de Montblanc, coincidint amb els actes de la Diada Nacional de Catalunya.

El Ramon es trobava fent pinya i va rebre un fort impacte al cap i a la part posterior del coll a causa de la caiguda del dos de set que intentaven els Castellers d´Esplugues. L´actuació castellera, que comptava també amb la participació de la colla local i els Torraires de Montblanc, va haver de ser suspesa.

Els serveis mèdics que seguien la diada van procedir amb el protocol habitual després de la caiguda d´un castell i van portar el Ramon al centre d´atenció primària. Després d´una primera observació es va decidir traslladar-lo en helicòpter fins a l´Hospital Vall d´Hebron, on estava ingressat a l´UCI des de diumenge passat "en estat de coma" i amb l´assistència d´un sistema de suport vital.

El Ramon ocupava actualment la posició de primeres mans. Anys enrere va fer de segones mans, de dau , de segons daus, de girat o a la pinya , on sempre hi falta gent, un casteller veterà i molt actiu de la colla des de l´any 1958. També va ser membre de la Coral Ressò, veterà del Ball de Bastons, de la Confradia de la Mare de Déu dels Dolors , membre de l´Associació Llar de Jubilats de l´Arboç, de la Penya Blaugrana "Salvador Sadurní" i col·laborava amb els diables de l´Arboç ajudant a donar carretilles per la festa major.

Davant la necessitat d´informació sobre l´estat del Ramon, per part dels membres de la colla, la junta dels Minyons de l´Arboç va organitzar dimecres una reunió d´urgència al local d´assajos per tal de comunicar oficialment a tothom l´estat del Ramon. En aquesta reunió es va decidir convocar properament una assemblea extraordinària on es determinarà el futur de la colla després d´aquesta pèrdua.

La Coordinadora i les colles castelleres de tot Catalunya han fet arribar el seu suport i condol a la família Rovira-Torras i als Minyons de l´Arboç, amb missatges de coratge i força que els animen a aixecar l´ànim i a seguir amb la vida i tradició castellera. La família Rovira-Torras ha expressat el seu desig de que: "els minyons continuïn endavant, fent castells, perquè és el que hagués desitjat el Ramon", segons explicava al nostre mitjà Josep Maria Vera, cap de colla dels Minyons de l´Arboç, desprès de parlar amb els familiars.

L´Ajuntament de la vila ha decretat tres dies de dol oficial i el balcó de la plaça de la vila mostra signes de dol sobre la senyera de l´Arboç i Minyons. Tota la corporació municipal i nombroses entitats de la vila també han fet arribar el seu més sentit condol a la família.

L’enterrament serà demà dissabte 17 de setembre, a les 5 de la tarda, a la Parròquia de l´Esglèsia de Sant Julià de l´Arboç.

Font: Direcció - Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat