banner est whatsapp

Adéu multitudinari al Ramon Rovira Sanahuja

L'Arboç, 18/09/2011

Més de dues mil persones van omplir dissabte la parròquia i la plaça de l´Església de Sant Julià de l´Arboç per acomiadar al casteller arbocenc Ramon Rovira.


Font: Ràdio l´Arboç

Més de dues mil persones van omplir dissabte la parròquia i la plaça de l´Església de Sant Julià de l´Arboç per acomiadar al casteller arbocenc Ramon Rovira.

El fèretre ha estat portat per grups de sis membres dels Minyons de l´Arboç que s´han anat alternant al llarg de tot el recorregut, encapçalant la comitiva de familiars, amics i de dos cotxes fúnebres que portaven nombroses corones de flors. A l’entrada a la plaça, tots els assistents els han rebut amb un emotiu i llarguíssim aplaudiment. Després de guardar un minut de silenci, el fèretre ha entrat a la parròquia amb el toc de castells, passant pel mig de dos pilars de quatre que els Minyons de l’Arboç han carregat en honor del Ramon.

La missa l’ha oficiada el rector de la vila, mossèn Ricard Cabré, amb l’acompanyament de les veus de la Coral Ressò de l´Arboç. Desprès de la cerimònia religiosa hi ha hagut unes paraules per part de Josep Rovira, nebot del difunt; el va seguir Jaume Ventura, President dels Minyons de l´Arboç; José Antonio Rodríguez Peña, president de la Llar de Jubilats de l´Arboç; Josep Maria Jané en nom de la Coral Ressò; de Joan Vallés, que ha recitat una poesia dedicada al Ramon i feta pel mossèn i també membre dels Minyons, i de Mar Aragonés, neboda del difunt.

La filla del Ramon, Montserrat Rovira, va cloure la cerimònia amb una sorprenent enteresa, manllevant una frase que el seu pare deia sovint: “Vinga va som-hi, que es fa tard !”. En sortir de la parròquia, setze colles arribades de diversos punts de Catalunya i la colla local, han aixecat divuit pilars de quatre en honor del casteller arbocenc.

La vídua, Montserrat Torras, va colpir als assistents dient: “Visca el Minyons de l´Arboç i visca el Ramon!.

Van assistir a l’acte personalitats del món polític, destacant la presència del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell; acompanyat del Delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona i alcalde d´Albinyana, Joaquim Nin; de Jordi Jané, Diputat al Congrés i arbocenc; de l’alcalde de l´Arboç, Joan Sans; del coordinador territorial de Joventut a Tarragona, cap comarcal de CDC i regidor local, Joan Plana i d’alguns alcaldes de la comarca.

La colla dels Minyons de l´Arboç, i complint els desitjos expressats per la família Rovira-Torras, de seguir endavant amb la vida i activitat castellera, es començarà a preparar per assistir a la Vuitena edició del Concurs de Castells de la Vila de Torredembarra, que es celebrarà el diumenge 2 d’octubre de 2011 a partir de les 11:30 hores a la Plaça del Castell, per mirar d’obtenir un bon resultat i poder-li dedicar al Ramon.

Font: Ràdio l´Arboç - Foto: Sergi Sedó

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat