banner est whatsapp

Èxit de la jornada de donació de sang a l´Arboç

L'Arboç, 23/09/2011

Dijous 22 de setembre, va tenir lloc una donació de sang a la biblioteca municipal amb un total de 56 voluntaris


Dijous 22 de setembre, va tenir lloc una donació de sang a la biblioteca municipal amb un total de 56 voluntaris.

La donació va començar a les 5 de la tarda i va finalitzar a les 10 de la nit. Fins i tot, una hora abans de tancar-se les portes els voluntaris van fer cua. Si tot seguia la normalitat el donant s’estirava en una de les lliteres i era atès per l’equip professional.

La regidora de Sanitat de l´ajuntament, Montserrat Pérez, s’ha acostat també a la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, i s’ha interessat pel desenvolupament de la campanya a l´Arboç. La regidora ha pogut comprovar que els arbocencs i arbocenques, una vegada més, “han respost positivament a aquesta campanya solidària, amb el propòsit d’intentar solucionar el problema de la manca de sang”, segons ha dit Pérez.

La realització d’aquesta campanya respon a la petició que el Banc de Sang i Teixits de la demarcació de Tarragona va fer a l’Ajuntament de l´Arboç. Segons ha explicat Beatriz Barrajón, del Banc de Sang i Teixits, “Catalunya encara no disposa de les donacions necessàries per cobrir totalment les necessitats transfusionals”, i per això han sol.licitat a l’Ajuntament de dur a terme aquesta campanya

A l´Arboç, la donació de sang és una activitat que s’acostuma a fer cada tres mesos, així que la propera serà al mes de desembre. L´Arboç se suma així a molts altres municipis de la comarca del Baix Penedès que realitzen regularment donacions de sang, com Banyeres, Sant Jaume, Calafell o Cunit.

Es calcula que al Banc de Sang i Teixits li calen més de 1.000 donacions al dia per garantir que tothom pugui tenir sang quan ho necessiti. A Catalunya hi ha sis furgonetes, tres autocars i un tràiler per realitzar aquest tipus de funció, que quan convé es desplacen pels diferents muncipis.

Font: Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat