banner est whatsapp

Comunicat de la Plataforma Ciutadana contra el tancament del CAP de l´Arboç

L'Arboç, 29/09/2011

La Plataforma ciutadana contra el tancament del C.A.P. de L´Arboç agrupa, amb caràcter assembleari, a veïns del propi municipi de L´Arboç, Banyeres, Sant Jaume, Llorenç i Castellet i la Gornal, afectats pel tancament del servei nocturn de nostre C.A.P. I davant les nostres protestes, volem posar en coneixement de tothom les següents premisses


La Plataforma ciutadana contra el tancament del C.A.P. de L’Arboç agrupa, amb caràcter assembleari, a veïns del propi municipi de L’Arboç, Banyeres, Sant Jaume, Llorenç i Castellet i la Gornal, afectats pel tancament del servei nocturn de nostre C.A.P. I davant les nostres protestes, volem posar en coneixement de tothom les següents premisses.

Des del dia 1 de setembre de 2011, en que va tenir lloc el tancament, es va ocupar per membres de la plataforma el C.A.P., primer de manera continua fins a les 8 del matí i en l’actualitat fins ben entrada la matinada.

Aquesta mesura de l’ocupació té per objecte posar en coneixement tant del Departament de Sanitat com Santa Tecla la nostra oposició frontal a la pèrdua de qualitat de vida pels ciutadans dels municipis afectats que suposa forçar-nos a anar a les urgències nocturnes a l’Hospital del Vendrell.

La mitjana de gent que hi acudeix cada nit ultrapassa la trentena, arribant alguna de les nits a mes de 50 persones. El Departament de Sanitat ni tant sols va informar als ciutadans de la supressió del servei nocturn. El compromís de fer arribar a cada família dels cinc municipis afectats un protocol d’actuació no es va complir. Ni tant sols el mateix dia 1 de setembre es va penjar informació alguna a la porta del propi C.A.P.. No va ser fins el dia 7 de setembre, una setmana després de iniciar les ocupacions, que es va començar a repartir aquest protocol a les persones que hi anaven per les nits. Desprès de gairebé 30 dies de supressió del servei, encara venen per les nits veïns a tractar-se de visitar.

Cada divendres a més, es realitzen talls a la N-340 a l’entrada del municipi de L’Arboç. D’acord amb les actes aixecades pels Mossos d’Esquadra, al primer van participar més de 200 persones, i al segon tall 150 persones. Aquestes mesures es mantenen de manera indefinida fins que l’assemblea decideixi la seva modificació.

Cal esmentar que en cap de les mobilitzacions s’ha produït cap mena d’incident. Pel que fa a les ocupacions del C.A.P. es realitza de manera cívica i ordenada, tot just abans de finalitzar l’horari d’atenció, en silenci sense que afecti a les funcions sanitàries que es realitzen.

En relació als talls, per parts dels participants, s’informa als vehicles afectats dels motius del tall, mostrant els conductors la majoria del cops simpatia amb el motiu de la nostra protesta. Només algun conductor ha fet palesa la seva oposició a la mesura de força adoptada.

La continuïtat d’aquestes mesures estarà sempre en funció del que decideixi l’assemblea, és a dir, la gent, veritable força d’aquesta plataforma.

Atentament,

Plataforma ciutadana contra el tancament del CAP

Font: Plataforma Ciutadana de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat