banner est whatsapp

El Regidor de Turisme de l´Arboç, Alfons Ribas, visita el Col-legi Residència amb objectiu de crear una ruta que reactivi el turisme del municipi

L'Arboç, 05/10/2011

El Regidor de Turisme, Alfons Ribas, visita el Col-legi Residència de l´Arboç a fi de sumar-lo a una possible ruta turística que permeti visitar tots els edificis emblemàtics i històrics del municipi i, així, reactivar l´afluència de turisme.


El Regidor de Turisme, Alfons Ribas, visita el Col·legi Residència de l´Arboç a fi de sumar-lo a una possible ruta turística que permeti visitar tots els edificis emblemàtics i històrics del municipi i, així, reactivar l´afluència de turisme.

"Estem treballant en la consolidació d´una ruta que mostri tots els encants de la nostra vila" deia Ribas i afegia que "el Col·legi Residència compta amb una aula Magna impulsora del Modernisme en condicions excel·lents, antic menjador dels senyors, i amb una història emblemàtica que pot resultar molt interessant pels visitants".

La visita ha mostrat al regidor tot l´entorn de la casa indiana, ara convertida en escola, i datada de 1889. Conserva una perfecta estructura, elements originals que ara es barregen amb els escolars (com palmeres, torretes, escales, fanals i murals a les parets) i un aula magna, precursora del Modernisme, amb una sèrie de treballs de mamposteria a sostre i parets excel·lents, i terra de marbres blancs i negres, tots originals.

Recordem que el Palau Gener, ara el Col·legi Residència, fou construït per Josep Gener Batet, natural de l´Arboç que va viatjar a Cuba, on va funda una fàbrica de tabacs que va fer-lo ric. Quan va tornar, va contribuir al desenvolupament de l´Arboç amb diverses aportacions econòmiques i va ser una de les grans personalitats arbocenques. El municipi va dedicar-li la Rambla Gener i el Passeig Pantxita, aquest últim en record de la seva esposa.

Font: Ajuntament de l´Arboç

[título de la foto]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat