banner est whatsapp

El grup Penedès HF posa en marxa el segon node receptor

L'Arboç, 22/11/2011

Des del passat dia 19 de novembre ja es pot accedir a l´ús d´un nou receptor de ràdio instal.lat a Castellet i la Gornal i compartit a través del portal d´internet de receptors remots més important del món, www.globaltuners.com, que compta diàriament amb milers d´usuaris.


Des del passat dia 19 de novembre ja es pot accedir a l´ús d´un nou receptor de ràdio instal.lat a Castellet i la Gornal i compartit a través del portal d´internet de receptors remots més important del món, www.globaltuners.com, que compta diàriament amb milers d´usuaris.

A part de Castellet i la Gornal (Penedès HF-2), a globaltuners s’hi troben més de 50 receptors situats a diversos països del món i amb la capacitat de rebre moltes altres freqüències. Catalunya ja disposa de tres receptors, el del Radio-Club la Salle (Barcelona) i els Penedès HF i HF2.

Amb el segon equip penedesenc es pot escoltar tota la banda de HF, VHF i UHF de 0 a 1300 mhz i en els modes AM, FM , USB, LSB i CW. Dins d’aquesta franja de freqüències es reben les emissions internacionals d’estacions de tot el món, ràdio fars, ràdio-afeccionats, comunicacions aeronàtiques, informació meteorològica, telex, satèl·lits, senyals radioastronòmiques “projecte Jove de la NASA”, etc.

L’antena receptora d’aquest equip és una directiva de 16 elements per a HF i està al capdamunt d´una torre de 40 metres d´altura. Les seves propietats afavoreixen una recepció nítida, de bona qualitat i sense els sorolls ni les molestes interferències que normalment es produeixen a les zones urbanes per l’alt nivell d’us d’aparells elèctrics i electrònics que actualment embruten l’espectre.

L’objectiu principal d’aquesta instal·lació segons els seus creadors EA3HCY “Josep Montserrat” estudiant d´informàtica i que es dedica professionalment a la ràdio i EA3HCE “Xavier Llaó” director de ràdio l´Arboç, “és la de promoure i facilitar l’accés dels joves al món de la ràdio escolta i radioafició a través d’ internet i utilitzant aquest equip com si ho tinguessin a casa seva, com si fos seu, així com a la resta d’iniciats o diexistes experts i sobretot als que tenen problemes per rebre aquests senyals degut a les interferències urbanes abans esmentades”. Aquest segon receptor, inclou les freqüències de VHF i UHF i un major rendiment en HF.

Amb aquest segon node, l´equip dirigit per Montserrat i Llaó, també llança al públic els seus perfils a les xarxes socials Facebook i twitter i una web:www.josepmontserrat.com/penedeshf des d´on s´informarà de les darreres expedicions DX a nivell internacional, i també mostrarà informació sobre els nodes receptors. Un dels objectius de Penedès HF és donar a conèixer la cultura vitivinícola de les comarques penedesenques mitjançant la ràdio internacional de cobertura mundial.

 

 

Font: EA3HCY

Antenes Penedès HF-2
receptor web
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat