banner est whatsapp

L´ADEG alerta que els deutes dels ajuntaments aboquen els proveïdors al tancament de l´activitat

L'Arboç, 24/01/2012

La situació d´algunes empreses proveïdores de l´administració local s´agreuja tots els mesos. Sovint l´ADEG rep la notícia d´empresaris que es troben en situació límit pel fet que els Ajuntaments no els paguen les factures.


L´Associació d´Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès alerta de la situació d’algunes empreses proveïdores de l’administració local s’agreuja tots els mesos. Sovint l’ADEG rep la notícia d’empresaris que es troben en situació límit pel fet que els Ajuntaments no els paguen les factures.

Com a greuge afegit, els bancs són del tot reticents a obrir o prorrogar línies de crèdits amb proveïdors de les administracions, la qual cosa suposa un desgavell financer al què les empreses no hi poden fer front.

Ja es coneixen casos d’empreses que han estat treballant per determinats ajuntaments i que es troben abocades al tancament, amb centenars de treballadors que les properes setmanes podrien perdre el seu lloc de treball.

La casuística és diversa i afecta tant a proveïdors de serveis com a empreses constructores i subministradors en general. La situació arriba a extrems en què els governs municipals opten per cedir la prestació dels serveis a favor de grans companyies que tenen una major resistència financera; de manera que els proveïdors locals perden la concessió i continuen sense cobrar les factures.

La indefensió dels proveïdors és màxima atès que tampoc no poden recórrer a la justícia amb garanties de resolució a curt o mitjà termini.

Davant d’aquesta situació, l’ADEG demana als Ajuntaments que, si més no, assumeixin compromisos de pagament encara que sigui de manera parcial, amb una previsió certa de terminis i amb un calendari garantit pel que fa al pagament total de les factures.

Font: ADEG

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat