banner est whatsapp

Amèlia Guardià reb la Medalla Centenària de Benestar Social i Família

L'Arboç, 27/01/2012

La directora dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anna Maria Solé, va ser l´encarregada de fer-li el lliurament


El lliurament de la Medalla a Amèlia Guardià es va cel·lebrar la tarda del passat dimecres 25 de gener, a l´Auditori Municipal de la Casa de la Cultura de l’Arboç. També hi van assistir diversos familiars i amics, així com l’alcalde del municipi, Joan Sans, i altres representants del consistori.

Amèlia Guardià i Andreu va néixer el 22 de novembre de 1911 a l’Arboç. De jove va treballar en un taller tèxtil d’on va arribar a ser encarregada. Les puntes de coixí sempre van ser una gran afició i en va fer fins que la vista li ho va permetre. Actualment conviu amb un dels seus dos fills a l’Arboç.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’una medalla d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Homenatge

L’Alcalde de l’Arboç, Joan Sans, acompanyat d’alguns regidors de l’Ajuntament, van retre recentment un petit homenatge a la veïna Amèlia Guardià Andreu en el seu centè aniversari. L’alcalde, que es va desplaçar fins al seu domicili, li va fer entrega d’un ram de roses i d’un pastís com a regal institucional.

L’Amèlia, va celebrar el seu aniversari envoltada de familiars i amics, que li havien preparat una sorpresa. Un cotxe de cavalls la va traslladar pels carrers de l’Arboç fins a la Plaça de la Vila, davant de l’edifici de l’Ajuntament, on va ser rebuda per l’equip de Govern i pel Jutge de Pau.

L’Amèlia és arbocenca de naixement i filla de casteller, va treballar com a encarregada a la desapareguda fàbrica de calçotets de la vila de l’Arboç. Entre les seves aficions, destaca la punta al coixí, la qual ha practicat fins que la vista li ha permès. Té dos fills, nou néts i quatre besnéts i, actualment, viu amb el seu fill i la seva jove a l’Arboç.

Font: Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat