banner est whatsapp

L´Arboç demana a la Generalitat la creació d´un Fons Corrent Català que faciliti als Ajuntaments el pagament de factures

L'Arboç, 05/02/2012

L´Ajuntament de l´Arboç, liderat per l´Equip de Govern Municipal (PSC) aprova la presentació a la Generalitat d´un manifest que demana la creació d´un Fons Corrent Català (FCC). Aquest reuniria les inversions destinades a subvencions actuals i futures i permetria atorgar-los en forma de crèdit d´emergència per a fer front al pagament de proveïdors.


L’Ajuntament de l’Arboç, liderat per l´Equip de Govern Municipal (PSC) aprova la presentació a la Generalitat d’un manifest que demana la creació d’un Fons Corrent Català (FCC). Aquest reuniria les inversions destinades a subvencions actuals i futures i permetria atorgar-los en forma de crèdit d’emergència per a fer front al pagament de proveïdors.

L’Ajuntament de l’Arboç es troba en una situació econòmica delicada, els més de 2 milions pendents de pagament a proveïdors fa que no es pugi afrontar la posada en marxa de serveis a la ciutadania i, a més, posa en perill els que actualment es troben en funcionament.

Aquesta situació ha portat a l’Alcalde de l’Arboç, Joan Sans, a promoure una iniciativa que, segons ell “pot solucionar en part la situació de deute municipal i, en conseqüència reactivar el teixit econòmic i la productivitat de les PIMES i autònoms de l’Arboç”.

Així doncs, el manifest demana “reconfigurar i reconsiderar totes les subvencions de la Generalitat cap a entitats locals (Ajuntaments), per a poder eixugar de forma prioritària despeses corrents i pagaments a proveïdors amb la finalitat de no asfixiar l’activitat productiva i prescindir del crèdit bancari”. I afegeix que “més enllà de les noves actuacions finalistes d’inversió (...) cal complir amb els pagaments dels diferents creditors i proveïdors”.

“És una mena d´ICO a la catalana” comenta Sans, “però en comptes d´incentivar per via subvencions les inversions, ens ajudaria a finançar la despesa corrent”. Amb aquesta proposta, l’Arboç pretén alliberar les subvencions atorgades per diferents Administracions Públiques de les exigències d’inversió en projectes concrets. Així, totes les subvencions ordinàries i extraordinàries constituirien un fons comú i unificat que es traduiria en un nou concepte de subvenció i que es destinaria a atorgar crèdits als Ajuntaments que es podrien destinar al pagament del deute, complint amb la llei de morositat i millorant substancialment la situació actual.

Segons l´Alcalde, “ara mateix els Ajuntament estem fent de caixa-creditora, perquè rebem subvencions per serveis o projectes que posem en marxa però hem d’avançar els diners nosaltres i passa molt de temps fins que la quantitat d’euros arriba a les arques.” I continua “això fa que destinem les arques municipals a pagar els projectes subvencionats i ens asfixia i obliga a retardar el pagament de factures, que acaben acumulant-se”. Projectes, segons Sans, “que no posaríem en marxa si no fos perquè ens han concedit una subvenció que ens permet cofinançar-los”. L’avançament de la despesa despresa d’aquests projectes cofinançats fa que el deute s’acumuli i deixi en una situació de veritable emergència als ens municipals.

El manifest serà enviat a la Generalitat de Catalunya, als Consells Comarcals, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya

Font: Comunicació - Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat