banner est whatsapp

L´Hospital de Sant Antoni de l´Arboç fa 100 anys

L'Arboç, 02/02/2012

L´Arboç va celebrar el centenari de l´emblemàtic edific amb una paellada popular, venda i subhasta de coques, benedicció d´animals i el ball de les colles infantils del Garotet i l´Esbart Sant Julià.


L´Arboç va celebrar el centenari de l´emblemàtic edific amb una paellada popular, venda i subhasta de coques, benedicció d´animals i el ball de les colles infantils del Garotet i l´Esbart Sant Julià. Els actes van comptar amb la presència de l´Alcalde de l´Arboç, Joan Sans, Regidors de l´Equip de govern municipal i representants de diverses entitats.

Diumenge al matí l´Arboç va aixecar-se amb un poni que recorria el municipi venent coques. L´última parada va ser l´Hospital de Sant Antoni, on el mossèn del poble va beneir els animals presents just abans de que comences una subhasta popular de dues coques que van acabar sent adjudicades per 30€ cadascuna. Aquest va ser l´inici de la diada, que va continuar amb una exhibició del Garotet i de la colla infantil de l´Esbart Sant Julià i va clausurar-se amb una paellada popular que van poder degustar tots els presents.

Durant el seu discurs, l´Alcalde de l´Arboç, Joan Sans, va fer un breu resum de la història de l´edifici i va donar les gràcies a totes les entitats que van participar de manera desinteressada, en concret, l´Associació de Dones Arbocenques; El Seguici, L´Esbart Sant Julià; El Garotet i tots aquells que van aixecar-se d´hora per a col·laborar en la venda de coques i altres tasques.

Recordem que l´Hospital de Sant Antoni es va construir entre 1905 i 1911 per a substituir un hospital medieval del segle XIII. Les seves dependències han estat utilitzades, durant segles, com hospital, després com a escola, més tard com consulta mèdica i actualment alberga la residència geriàtrica del municipi. Monumentalment, l´edifici destaca per les seves emblemàtiques torres bessones de la façana del carrer Pere Francesc Palau i per la capella neogòtica interior. La construcció va ser promoguda per la famosa família Gener.

Font: Comunicació - Ajuntament de l´Arboç

[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
[título de la foto]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat