banner est whatsapp

Un veí de l´Arboç vol donar la volta al món en una bicicleta el-líptica

L'Arboç, 06/02/2012

Santiago Jové s´ha convertit en un dels veïns més coneguts de les carreteres del Baix Penedès en desplaçar-se amb la seva estranya bicicleta. A tot Catalunya només n´hi ha dues de similars


Santiago Jové s´ha convertit en un dels veïns més coneguts de les carreteres del Baix Penedès en desplaçar-se amb la seva estranya bicicleta. A tot Catalunya només n´hi ha dues de similars.

La bicicleta el·líptica és un invent nord-americà que va sorgir fa uns dos anys. En lloc de pedalar, seria més exacte dir que es camina ja que es va dempeus sobre dues plataformes. Jové només té coneixement que circulin dos i no més de mitja dotzena a tot l´Estat. Encara està per popularitzar. Un retard al que sens dubte contribueix el preu, ja que una d´aquestes bicicletes pot costar a partir d´uns 2.500 euros.

La marca que comercialitza el que es coneix com "Eliptic Gold", ha convidat Jové a participar a la Copa del Món de l´especialitat, que es disputarà a Estats Units i que pretén ser l´impuls de la màquina. En el campionat, el qual participen mig centenar de bicicletes hi ha proves de resistència i de velocitat.

Però a més, Santiago Jové s´ha ofert a la marca esportiva a donar la volta al món en l´aparell. «Si em posen una roulote per descansar i recanvis, jo m´encarrego de la manutenció del viatge. Seria la primera volta al món en bicicleta el · líptica », afirma Jové.

L´origen de la bicicleta el·líptica està després d´un accident en el qual la víctima va patir danys en la medul · la. Es va encarregar a un enginyer que dissenyés un aparell amb el qual poder desplaçar-se, fer exercici però que no exigís molt impacte en la medul·la.

Font: Diari de Tarragona- Baselga

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat