banner est whatsapp

El Servei de Català del Baix Penedès finalitza el curs

L'Arboç, 26/06/2012

El curs 2011-2012, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) -mitjançant el Servei Comarcal de Català ha organitzat els cursos de català per a adults als municipis de Cunit i l´Arboç, i també al mateix Consell Comarcal del Baix Penedès.


El curs 2011-2012, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) -mitjançant el Servei Comarcal de Català ha organitzat els cursos de català per a adults als municipis de Cunit i l´Arboç, i també al mateix Consell Comarcal del Baix Penedès.

En concret, a l´Arboç s´hi han impartit tant cursos centrats en l´aprenentatge oral de la llengua (dos cursos de nivell bàsic, Bàsic 2 i Bàsic 3, i dos cursos inicials) com cursos a distància orientats a la llengua escrita (cinc cursos de nivells Intermedi i Suficiència). Així mateix, a Cunit, s´hi han fet quatre cursos per aprendre i reforçar la part oral de la llengua (Bàsic 1, Bàsic 3, Elemental 1 i un curs d´expressió oral). A aquests cursos cal afegir-hi els setze cursos a distància que s´han impartit des del Consell Comarcal. En total, 188 alumnes han seguit els mòduls organitzats.

El 8 de juny, a l´Escola de Formació Dolors Paul de Cunit, lloc on s´han dut a terme els cursos, s´hi va fer la festa de cloenda, amb la presència del regidor d´Ensenyament de l´Ajuntament de Cunit, Jaume Casañas. I el 15 de juny a l´Auditori de la Casa de Cultura va ser el torn de l´Arboç, cloenda a la qual va ser present la regidora d´Ensenyament de l´Ajuntament de l´Arboç, Maria Gloria Molina.

En tots dos llocs, coincidint amb l´Any Calders, s´ha treballat aquest escriptor en tots els cursos presencials i s´han fet diferents activitats relacionades amb la seva obra: inventar-se un desenllaç del conte “Feblesa de caràcter”, treballat prèviament a classe, o llegir algun conte molt breu del mateix autor. A més, els alumnes del curs inicial de l´Arboç van explicar endevinalles, tant en català com en la seva llengua materna.

Com a activitats complementàries als cursos, i per posar en pràctica tot el que han anat aprenent a classe, s´ha continuat treballant en el programa de parelles lingüístiques Voluntariat per la llengua, i s´han organitzat xerrades, lectures, etc. A partir de la primera setmana del mes de setembre estarem en disposició d´informar de l´oferta formativa del proper curs a la comarca (baixpenedes@cpnl.cat; 977 15 71 75).

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l´any 1989 com a òrgan territorial d´aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l´extensió territorial del coneixement i l´ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat