banner est whatsapp

L´Arboç celebrarà aquest diumenge el tradicional Aplec a l´Ermita de Sant Antoni Abat de la Llacuneta

L'Arboç, 03/05/2022 18:34:24

Missa solemne, actuacions dels grups folklòrics infantils de la vila, i coca i cava per als assistents


Aquest diumenge 8 de maig, i després de dos anys de suspensió a causa de la pandèmia, l'Arboç celebrarà el tradicional Aplec a l'Ermita de Sant Antoni Abat de la Llacuneta. Els actes començaran a 2/4 d'11 del matí amb l'ofici de la Missa Solemne a l'ermita. A continuació, a les 12 del migdia aproximadament i als exteriors de l'ermita, tindran lloc les actuacions de les seccions infantils dels grups folklòrics de la vila. Per finalitzar s'oferirà coca i cava a tots als assistents.

La Llacuneta és un nucli agregat al municipi de l'Arboç, a la riba esquerra de la riera de Marmellar, al qual s'accedeix a través del polígon industrial del Foix. Documentat des del 1023 en els límits de Castellví de la Marca amb el nom "Ipsa Lacuna", aquest nucli el formen un conjunt d'unes poques masies i l'Ermita de Sant Antoni Abat. El topònim llacuneta és indicatiu d’un accident lacustre del qual avui en dia no en queda cap vestigi.

D'estil popular, aquesta ermita consta d'una sola nau amb un portal adovellat de punt rodó, amb un ull de bou i una petita espadanya d'un sol ull.

Més endavant, a l'any 1184, trobem Ipsa Lacuna com un lloc del terme del castell de Castellet. Va ser Bertran de Castellet qui, el 1255, donava "la quadra de la Llacuneta i els seus masos al monestir de Santes Creus". El 1358 el monestir de Santes Creus posseïa, a les masies de la Llacuna de Castellvell, Ferran i altres llocs, un total de 43 focs. A partir del 1842 la Llacuneta restà incorporada al terme de l'Arboç.

L'Aplec a l'Ermita de Sant Antoni Abat de la Llacuneta és un esdeveniment organitzat per la Regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament de l'Arboç amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Julià de l'Arboç.





 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat