banner est whatsapp

Els Minyons de Minyons actuen a la diada del 12è aniversari de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca

L'Arboç, 30/05/2022 10:54:29

Van bastir un 3d6, 4d6 i un 3d6p. Van compartir plaça amb els amfitrions, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Torredembarra


© Foto: Anna Montoto (4d6p amb Pepe Esquivel de terç del pilar)

Els Minyons de l'Arboç van actuar a la plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès aquest passat dissabte 28 de maig, conjuntament amb els amfitrions, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Torredembarra. La diada era amb motiu de la celebració el 12è aniversari de la Jove vilafranquina, una diada que es va haver de suspendre per pluja el dia de Sant Jordi.

Aquesta vegada la meteorologia ha estat esplèndida, i l'actuació dels Minyons va estar prou reeixida tenint en compte la gran quantitat de canvis d'última hora que van haver de fer. Baixes per motius laborals i per diferents compromisos van fer que antics i veterans castellers s'haguessin de descalçar per assegurar una actuació digna.

Convé destacar l'actuació del sots-cap de colla i veterà minyó Pepe Esquivel, que amb 62 anys d'edat, i 55 després de coronar el seu recordat pilar de 7 amb els Nens del Vendrell, va pujar de terç al pilar del 3d6p i també de terç al 4d6.

Cal remarcar també que, malgrat els canvis, els castells es van executar amb una solvència notable. Cap intent desmuntat ni cap indecisió van fer acte de presència i van poder gaudir d'una tranquil·la actuació malgrat no poder portar a plaça els objectius treballats als assajos, el 2d6 i el 3d7.

Els Minyons de l'Arboç van signar un 3d6, un 4d6 i un 3d6p, tots ells amb el regust de "volem un nivell més!".

Pel que fa a les altres colles l'actuació va ser un pèl desigual, destacant l'actuació de les dues colles de Xiquets, Torredembarra amb el seu 2d6 i Serrallo amb un p5 i una molt sòlida actuació. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca no va tenir el seu dia. i després de fer un 3d6 van intentar un 4d6 que no van poder coronar, donant per finalitzada la seva actuació en aquest punt.

Els Minyons de l'Arboç continuen endinsant-se en la part forta de la temporada i els caldrà acabar de fer el salt qualitatiu que tenen a tocar. Per aconseguir-ho necessiten regularitzar l'assistència als assajos i recuperar castellers clau, feina del dia a dia que ha de donar els seus fruits tard o d'hora.

 

Construccions de la diada:

Xiquets del Serrallo p4, 3d6, 5d6, 4d6p, p5, 2p4
Xiquets de Torredembarra p4, 3d6p, 2d6, id4d6, 4d6, p4, p4
Minyons de l'Arboç p4, 3d6, 4d6, 3d6p, p4
Jove de Vilafranca p4, 3d6, id3d6, p4

Font: Minyons de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
gfhgf
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat