banner est whatsapp

Més de mig miler de persones es manifesten contra els acomiadaments a Saint Gobain l´Arboç

L'Arboç, 04/07/2022 18:06:02

Els treballadors asseguren que l´ERO és realment una deslocalització encoberta.


Més de mig miler de persones es van manifestar ahir diumenge 3 de juliol a l'Arboç contra l'ERO que ha presentat Saint-Gobain Sekurit. Els treballadors han dut a terme una demostració de força quan només queden 5 jornades per tancar, ara per ara, de difícils i tenses negociacions. L'ERO afecta 51 llocs de treball de l'Arboç i 42 més de la planta asturiana d'Avilès.

L'Ajuntament de l'Arboç també ha donat suport a la manifestació, i va comptar amb la presència i participació de l'alcalde Joan Sans i regidors de tots els grups amb representació al consistori.

Els manifestants es van concentrar a les 7 de la tarda a l'entrada principal de la factoria, marxant per la carretera l'N-340, creuant el poble i tallant el trànsit, produint cues quilomètriques fins a l'altura de Coma-ruga. La manifestació va trancòrrer sense incidents, i efectius de la Policia Local de l'Arboç, Mossos d'Esquadra i membres de Protecció Civil van vetllar pel compliment de totes les mesures de seguretat.

Aquesta manifestació se suma tres setmanes de vaga que es van iniciar el passat 20 de juny. Els treballadors lamenten que les negociacions no avancen i que han rebutjat les propostes que els ha oferit la direcció de Saing Gobain, i asseguren que aquest ERO en realitat és una deslocalització encoberta, recordant el tancament de la divisió Glass el 2020. Després de l'aplicació d'aquest ERO preveuen que vindrà el tancament total de la seva divisió.

Les negociacions s'estan fent a Madrid amb els responsables de les dues plantes. Saint-Gobain argumenta que les vendes dels vidres de cotxes que es fabriquen a la planta de l'Arboç han caigut, però els treballadors afirmen que aquesta situació és temporal, provocada per la conjuntura actual, i que l'empresa ho aprofita per executar acomiadaments.

Des del Consell Comarcal del Baix Penedès han donat suport als treballadors i s'han ofert com a interlocutors. L'empresa i el comitè obren avui dilluns la darrera setmana de negociacions, on buscaran acostar posicions.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat