banner est whatsapp

El Ball de Bastons de l´Arboç actua novament a Oiartzun acompanyats pel Drac de Banyeres

L'Arboç, 09/07/2022 18:49:27

Després de dos anys de conviure amb la Covid-19, l´activitat cultural i folklòrica va reprenent la normalitat


Després de dos anys de conviure amb la Covid-19, l'activitat cultural i folklòrica va reprenent la normalitat. Un cop més el Ball de bastons de l'Arboç, juntament amb el Drac de Banyeres, es van desplaçar el passat cap de setmana fins a la localitat guipuscoana d'Oiarztun, al País Basc.

L'endemà es va actuar pels carrers i places de la localitat juntament amb els grups de dansa de les escoles locals Eleizalde Dantza Taldea i Haurtzaro Dantza Taldea, amb l'acompanyament d'un grup de dolçainers. A la tarda, després de dinar a un Txoko local, es va fer una exhibició conjunta entre les dues entitats a una plaça d'Altzibar (Oiartzun). Posteriorment, van agafar autobusos per anar a fer la Via Pirenaica per pujar a diferents cims de la zona i que es van il·luminar simultàniament a les 10 de la nit. Els de l'Arboç es van dirigir al cim Bianditz.

Cal destacar l'esforç i la gesta establerta pels portadors del Drac de Banyeres que van pujar i baixar aquest conegut cim de 844 metres d'altitud.

La meteorologia no va ser gaire benevolent i no va facilitar l'ascens, en aparèixer un núvol de boira molt fred que va dificultar la visibilitat just després de sopar dalt del cim, i just abans de començar la cadena de llums als diferents cims, i posteriorment, cantar conjuntament la cançó popular "Txoria Txori".

L'endemà va servir per fer una mica de turisme i tornada cap a l'Arboç després de dinar.

Font: Redacció - Ball de Bastons de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat