banner est whatsapp

Saint-Gobain retira l´ERO i els sindicats desconvoquen la pròrroga de la vaga iniciada el 19 de juny

L'Arboç, 12/07/2022 10:42:12

Els sindicats exigeixen que la multinacional del vidre engegui el pla d´inversions anunciat, que inclou la instal·lació d´un centre de distribució logístic de recanvis a l´Arboç


Saint Gobain va retirar el passat divendres 8 de juliol l'ERO que afectava 42 treballadors de les instal·lacions de l'Arboç i de la planta asturiana d'Avilés. Segons fonts de Saint-Gobain, a la planta arbocenca l'expedient afecta 16 de 295 treballadors i treballadores. La resta d'acomiadaments es preveien a Avilés i als serveis centrals de la multinacional del vidre.

Saint-Gobain al·lega que davant d'una darrera contraoferta inassumible i inacceptable presentada pels sindicats, la direcció no volia presentar un ERO sense acord i finalment ha optat per retirar-lo.

L'expedient, que es va presentar a primers del mes de juny, plantejava inicialment fins a 93 acomiadaments. La plantilla d'empleats, sorpresos per la decisió contra pronòstic, van desconvocar la vaga, però els sindicats exigeixen a la direcció de Saint-Gobain que engegui el pla d'inversions anunciat, que inclou un nou forn per a fabricació de vidre d'alt valor afegit a Avilés, amb un pressupost de 12 milions d'euros, i la instal·lació a l'Arboç d'un centre de distribució logístic de recanvis, amb un pressupost de 2 milions d'euros.

En un comunicat a les diferents xarxes socials i mitjans de comunicació, els sindicats han donat les gràcies a tots els treballadors i treballadores per la lluita i la unió que han demostrat durant els vint dies de vaga per exigir la retirada de l'ERO, que ha fet possible que l'empresa fes marxa enrere en les seves intencions inicials, i també al suport de tothom que va participar en la manifestació del diumenge 3 de juliol, amb l'assistència de més de mig miler de persones.

 

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat