banner est whatsapp

Celebració dels 20 anys de la represa dels Minyons de l´Arboç

L'Arboç, 10/08/2022 11:25:16

Va ser una jornada molt emotiva, plena de records, reflexions, emocions, i sobretot de cohesió i empoderament per a la colla arbocenca


Aquest passat dissabte 6 d'agost de 2022, dia de Sant Salvador, els Minyons de l'Arboç van celebrar els 20 anys de la seva represa.

Per a celebrar aquesta efemèride, la jornada començava a les 11 del matí al local d'assaig de Can Freixas, amb una taula-col·loqui sobre els diferents punts de vista al voltant dels 20 anys de la represa dels Minyons de l'Arboç fins a l'actualitat, on els protagonistes i primers presidents i caps de colla de la represa van evocar els seus records d'aquells anys i dels primers castells importants d'aquesta etapa. La taula-col·loqui va durar més de dues hores, i seguida molt atentament pels nombrosos assistents que omplien l'espai.

Seguidament, va començar un concert i vermut a càrrec del grup "L'Esperidió", on hi toquen alguns dels grallers habituals de la colla, i que van delectar al públic amb la seva música i amb les explicacions acurades sobre els seus instruments i les cançons. Timbal amb pell natural i gralles amb inxa de canya, van entregar un so pur i tradicional.

Un vermut i pica-pica per tothom va anar escalfant la celebració per arribar a un dinar de germanor amb més de 80 comensals. El Restaurant El Pati de Cal Freixas va preparar un àpat a l'alçada, amb uns abundants entrants i quatre segons variats per triar.

En acabar el dinar, cap a les 6 de la tarda, es va projectar una petita pel·lícula sobre la remodelació del local duta a terme per l'actual president dels Minyons, Laureà Inglada.

Representants de l'Ajuntament de l'Arboç i entitats locals van assistir i van ser testimonis de la recuperació d'un antic estendard del 1964 de les Galeries Jorba Preciados, una peça històrica d'agraïment a la participació dels Minyons. Antics castellers com Àngel Navarro o el Pep Jané van emocionar-se en recordar aquells anys a través d'aquest antic record.

Un gran pastís de celebració i cava per tothom va cloure una jornada d'autoafirmació que servirà per cohesionar la colla encara més.








 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat