banner est whatsapp

El TSJC manté el concert educatiu de l´Escola Camp Joliu de l´Arboç

L'Arboç, 27/09/2022 12:11:08

Concedides les cautelars basant-se en dues sentències del Constitucional i el dany irreparable


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit mantenir el concert educatiu de l'escola Camp Joliu de l'Arboç, que diferencia els alumnes per sexe. En una interlocutòria el tribunal accepta les mesures cautelars sol·licitades per l'escola basant-se en dues sentències del Tribunal Constitucional en les quals, fent èmfasi en els drets fonamentals, determinava que el model educatiu de diferenciació de sexes és una metodologia més i que no discrimina els alumnes.

També es basa que retirar el concert a aquesta escola pot provocar un dany irreparable si en un futur la justícia determina que cal mantenir els concerts educatius dels centres que separen els seus alumnes per gènere.

Després que el Govern de la Genetalitat decidís retirar els concerts a les escoles que diferencien per sexe, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera ara que cal salvaguardar els drets de les famílies d'aquest centre perquè moltes no es podran permetre pagar una escola privada i els seus fills hauran d'abandonar el centre. Això és precisament el que provocaria, segons el TSJC, un mal irreparable.

La decisió d'acceptar les mesures cautelars es basa en aquest punt i en el fet que el TC ja digués abans que la retirada dels concerts en aquestes escoles és inconstitucional.

Les dues sentències del Constitucional en què s'ha basat el TSJC són de l'any 2018 i, per tant, són anteriors a la nova llei d'educació aprovada pel Govern, la LOMLOE, un text que persegueix aquest tipus de centres. Aquesta nova llei està ara mateix recorreguda en aquest mateix tribunal i, com a resultat, el tribunal català es basa en les sentències del TC per mantenir, de moment, les cautelars demanades pel centre.

Aquests és la primera vegada que a Catalunya la justícia es pronuncia a favor d'una escola d'aquesta mena d'ençà que el Govern va decidir retirar els concerts als centres que diferencien per sexe. De tota manera, les mesures cautelars en qüestió són preventives, perquè ja han estat recorregudes. Camp Joliu va haver de posar sobre la taula una fiança de 800.000 euros.




 

Font: Redacció - El Nacional Cat

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat