banner est whatsapp

L´Arboç esdevé la capital bastonera de Catalunya en una 47a Trobada Nacional històrica

L'Arboç, 11/10/2022 20:11:01

Va comptar amb la participació de 65 colles vingudes d´arreu del país. 1200 bastoners i bastoneres van recórrer els carrers de la vila amb 4 grans cercaviles


El passat dissabte 8 d'octubre, l'Arboç es va convertir en la capital del ball de bastons en acollir la 47a Trobada Nacional de Catalunya. Va comptar amb la participació d'un total de 65 colles vingudes d'arreu del país, que van recórrer els carrers de l'Arboç amb quatre intenses cercaviles acompanyades de 167 músics, i que van aplegar un nombrós públic durant tota la tarda i vespre de dissabte.

El Parc de Santa Llúcia va ser el punt nuclear de concentració, sortida i arribada de la trobada, que va acabar amb una espectacular ballada conjunta de totes les colles participants. En acabar, i sobre l'escenari principal, es van fer parlaments i l'entrega de records de la trobada.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, de la regidora de Cultura, Sonia Magrané, de la presidenta de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, Laura Gotarra i del president del Ball de Bastons de l'Arboç, Francesc Robles.

Als parlaments Francesc Robles va agrair el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç, als membres de la junta de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, i a totes les colles bastoneres aplegades tot i els anuncis de meteorologia adversa per pluges, i que finalment no es van produir.

També va agrair el suport econòmic i humà totes les empreses i comerços col·laboradors, a la gran tasca dels gairebé 90 voluntaris i voluntàries i a les entitats de l'Arboç. Robles també va agrair el treball i suport incondicional de l'Adrià Ortiz, expresident de la Coordinadora, per estar al costat del Ball de Bastons de l'Arboç des del primer moment del projecte i en la gestació
de trobada.

També va agrair a les membres de la junta del Ball de Bastons, especialment a la Carlota Alcázar i la Judith Esquibel, pel seu esforç i treball, i per haver compartit tots aquests anys de sacrificis i treball incondicional. Per finalitzar Francesc Robles va destacar la increïble tasca duta a terme per Núria Sans per haver liderat excepcionalment l'organització d'aquesta 47a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya.

Al seu torn, l'alcalde Joan Sans, va agrair la presència i participació a totes les colles bastoneres i va felicitar a la junta del Ball de Bastons i als voluntaris per a l'organització de la trobada i pel seu treball incansable i devoció. També va destacar el paper rellevant que va tenir el Ball de Bastons de l'Arboç en la declaració de la Festa Major com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional, el màxim reconeixement que pot assolir una festa popular catalana.

El Ball de Bastons de l'Arboç va ser declarat Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, un reconeixement que també van obtenir el Ball de Gegants, l'Exhibició Castellera, el Ball de Diables i La Carretillada. Sans també va agrair a tots els bastoners i bastoneres arbocencs, ja sigui actius i inactius, per la seva contribució a la història de la colla. També va tenir paraules d'agraïment per la Coordinadora del Ball de Bastons de Catalunya, per la iniciativa any rere any de fer país a través del Ball de Bastons, i al Departament de Cultura de la Generalitat pel seu compromís amb la cultura popular del nostre país i totes les seves manifestacions.

A continuació, a l'antic Camp de Futbol Municipal, va tenir lloc el sopar de germanor bastoner amb l'assistència de 1200 persones. Un cop finalitzat, a partir de les 10 de la nit, es va celebrar un concert gratuït obert a tothom amb el ball de gralles "So Nat", el grup de versions "La Traca", i l'encarregat de tancar la festa va estar el Dj. arbocenc i membre de la colla bastonera local, Jordy Ribé.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat