banner est whatsapp

Les restriccions d´aigua potable per la sequera arriben a l´Arboç

L'Arboç, 06/06/2023 10:21:35

Tota la comarca del Baix Penedès ja es troba en fase d´alerta. Limitació del consum i l´ús d´aigua potable per al reg, la neteja o per omplir piscines


Els catorze municipis de la comarca de Baix Penedès han entrat aquesta setmana en fase d'alerta per la sequera. Això comporta l'adopció de mesures i restriccions en l'ús de l'aigua potable que detalla el Pla de Sequera aprovat per la Generalitat de Catalunya i gestionat per l'ACA, l'Agència Catalana de l'Aigua.

Des de fa gairebé un mes, Cunit, el Montmell, la Bisbal del Penedès, Masllorenç i Bonastre ja es troben en fase d'emergència. Ara, aquests cinc municipis i els nou restants, inclòs l'Arboç, passen a la fase d'alerta, com també ho fan 37 municipis més que formen part del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).

La baixada de les reserves de l'embassament de Mequinensa ha obligat la Generalitat a ampliar el radi de les restriccions. Des del govern català han afirmat que les demandes d'aigua per als pròxims mesos estan garantides, però tenint en compte la prolongada sequera que no sembla que hagi de canviar fins a la tardor, ha disposat les següents restriccions.

· El consum màxim per habitant i dia es limita a 250 litres.

· Queda prohibit omplir fonts ornamentals i elements d'ús estètic de l'aigua.

· El reg de zones verdes públiques es limita de les 8 del matí a les 8 de la tarda, no es poden superar els 450 m³/ha al mes i evitant el reg si plou.

· Els jardins particulars es poden regar dues vegades a la setmana com a màxim. Els habitatges amb numeració parella o sense numeració ho poden fer els dimecres i els dissabtes, mentre que els que tinguin numeració senar ho poden fer els dijous i els diumenges.

· La neteja de carrers, paviments o façanes no la poden fer particulars usant mànegues d'aigua. Sí que es pot fer amb pal de fregar, galleda i esponja, o amb sistemes d'alta pressió.

· Es prohibeix fer servir aigua per eliminar pols i matèria en suspensió a l'aire.

· L'ús d'aigua a les explotacions ramaderes es limita a l'abeurament i neteja d'animals i del recinte.

· S'ha de reduir el consum del reg agrícola en un 25%, en usos ramaders un 10%, en usos industrials un 5% i en usos recreatius que impliquin reg, un 30%.

· La neteja de vehicles es limita als establiments comercials dedicats a aquesta activitat, amb sistema de recirculació de l'aigua. També es pot fer neteja amb esponja i galleda, o la neteja dels vehicles per mantenir la seguretat i salut de les persones i animals, com les ambulàncies, els vehicles de residus o els de transport d'animals.

· L'ús d'aigua per omplir piscines es limita al reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l'aigua per reposar pèrdues, netejar filtres i garantir la qualitat sanitària. També es pot fer un primer ompliment de piscines de nova construcció i l'ompliment de piscines desmuntables amb capacitat inferior a 500 litres per al bany d'infants en centres educatius. Les limitacions no s'apliquen a les piscines d'aigua marina.




 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat