banner est whatsapp

Què es pot fer amb trenta castellers? Actuació dels Minyons de l´Arboç a Vitòria

L'Arboç, 13/09/2023 10:33:46

Juntament amb els Diables, el Ball de Gitanes, els Pastorets i el Ball de Bastons, és la primera vegada que els Minyons acudeixen a la cita


Aquest passat cap de setmana els Minyons de l'Arboç, juntament amb els Diables, el Ball de Gitanes, els Pastorets i el Ball de Bastons, van actuar a Vitòria convidats pel Casal Català d'aquesta ciutat. Ja és la quarta ocasió que conviden als grups arbocencs per a commemorar l'onze de setembre, però aquesta ha estat la primera vegada que els Minyons de l'Arboç hi han assistit.

Val a dir que la sortida a Vitòria és organitzada pel Ball de Diables de l'Arboç, que hi convida a altres entitats del folklore arbocenc.

Els amfitrions fan un esforç econòmic important proporcionant manutenció, allotjament i part del viatge, que enguany ha estat ampliat a dos autobusos, ja que fins ara només es contractava un. Això va possibilitar que una trentena de castellers i castelleres poguessin acudir a la cita. L'acollida va estar d'allò més bona i tots els efectius desplaçats van quedar molt contents de l'experiència.

L'actuació del conjunt de folklore arbocenc va ser molt ben rebuda, omplint tota la part del frontó de la Plaza de los Fueros de la capital alabesa.

Els Minyons vam oferir un tast casteller a causa de la limitació de personal i també van fer un petit taller. Com a anècdota cal assenyalar que en escollir una persona del públic per fer-li fer un petit "castell" de quatre com a dosos, va resultar ser una persona amb limitació visual severa que, malgrat tot, va demostrar que als castells tot és possible i moltes vegades els límits els posem nosaltres. El "casteller" escollit va fer el seu paper de dosos molt dignament.

L'actuació es va saldar amb un pilar de quatre caminant, pilar de quatre, dos de cinc, tres de cinc amb un pilar, on es va acotar la pinya per deixar el pilar més a la vista, per acabar amb un darrer pilar de quatre.

El taller va consistir a ensenyar a la gent que volia participar com posar-se en una pinya, bàsicament donar pit, no estrènyer gaire i caps acotats, a més de com pujar i fer pilars de dos a la canalla, a banda del valent invident que va fer de dosos en un tres de quatre. Un cop finalitzat l'acte els Minyons van tenir temps per canviar-se, agafar una bossa de pícnic i retornar cap a l'Arboç. Val a dir que va estar un viatge llarg i feixuc que va valdre molt la pena per com de bé s'ho van passar i per com va gaudir la gent de Vitòria.

A la trobada a Vitòria hi van assistir l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, i la regidora de Cultura i Festes Populars, Sònia Magrané, a més de molts arbocencs i arbocenques que també hi van acudir a títol particular.


 

Font: Redacció

[title]
[title]
[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat