banner est whatsapp

Els Minyons de l´Arboç celebren la tradicional Diada del Local

L'Arboç, 20/09/2023 09:54:08

Es tracta d´una jornada que serveix per enfortir tant la colla com les colles agermanades, un dia festiu per a tothom amb castells i un dinar de germanor al local d´assaig de Cal Freixas


Foto: cinc de sis dels Minyons de l'Arboç  (©Foto: Eduard Kemperman)

El passat diumenge 17 de setembre els Minyons de l'Arboç van celebrar la seva tradicional diada del local, una jornada que serveix per enfortir tant la colla local com les nostres colles agermanades, els Castellers del Foix i els Xiquets de Torredembarra. És un dia festiu per a tothom on hi ha exhibició castellera i un dinar de germanor al Pati del Cal Freixas, el local d'assaig dels Minyons.

Enguany, el Cap de Colla dels Minyons va preparar una bonica exhibició amb tres construccions agullades: el tres, el quatre i el cinc.

Tot va començar prou bé amb el tres de sis amb el pilar, que no va presentar cap dificultat. A la segona ronda, però, el cinc es va resistir doncs presentava certa tremolor i la canalla no es va atrevir a coronar-lo. Vista la dificultat i el cansament de part de la pinya per l'excessiva durada de l'intent, es va decidir tirar el cinc sense agulla en la repetició que, aquesta vegada sí, va sortir prou rodó.

Els Minyons van tancar la seva ronda amb el quatre de sis amb l'agulla sense cap més dificultat. Els pilars de quatre del començament i final van completar una actuació força "pilanera".

Pel que fa a les colles agermanades cal destacar els Castellers del Foix amb el seu cinc de sis i torre de sis, però sobretot el primer pilar de cinc que descarreguen des de la seva fundació. Els Xiquets de Torredembarra també van tenir prou bona actuació aconseguint el tres i el quatre de sis amb el pilar.

Per concloure l'actuació un bonic pilar de germanor va ser la cirereta. En acabar, un dinar de germanor compartint una gran paella popular va completar aquesta bonica i fraternal diada que es va allargar fins ben entrada la tarda.


Xiquets de Torredembarra: Pd4, 4d6p, 3d6p, 5d6 (id), 3d6, Pd4
Castellers del Foix: Pd4, 5d6, 2d6, 4d6p, Pd5, 2Pd4
Minyons de l'Arboç: Pd4, 3d6p, 5d6p (id), 5d6, 4d6p, Pd4
Conjuntament: Pd4 de germanor

Font: Redacció Ràdio l´Arboç - Minyons de l´Arboç

[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat