banner est whatsapp

La desena edició de la Mostra de l´Enramada de l´Arboç presenta un ampli programa d´actes

L'Arboç, 12/10/2023 10:21:48

Se celebrarà el cap de setmana del 21 al 23 d´octubre. Compartirà protagonisme amb la 1a edició de "RETRO L´ARBOÇ", una fira d´oci i cultura freak dedicada a la retroinformàtica i al videojoc clàssic que vol esdevenir referent al Penedès


El matí del passat dimarts 10 d'octubre va tenir lloc, a l'Auditori Municipal de la Casa de Cultura, la roda de premsa de presentació de la 10a edició de l'Enramada de l'Arboç, la Mostra enogastronòmica del Penedès que enguany compartirà protagonisme amb la primera edició de la fira d'oci i cultura freak dedicada als videojocs clàssics, "Retro l'Arboç"

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, i el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Alfons Ribas, van fer un ampli repàs dels deu anys de trajectòria d'aquesta fira i com ha esdevingut un referent al Penedès, fent valdre un dels menjars típics com és la coca enramada en totes les seves varietats.

Durant els tres dies que durarà la X Mostra de l'Enramada, del divendres 20 al diumenge 22 d'octubre, se celebraran multitud d'activitats relacionades amb aquesta menja. Productors i elaboradors del Penedès i rodalia seran presents a la mostra elaborant les seves coques i servint els seus vins i caves. La xerrada d'inauguració que donarà el tret de sortida de la Mostra anirà a càrrec de la Carme Garcia, presidenta del gremi d'hostaleria del Baix Penedès i copropietària del restaurant "L'Arrosseria" de Cunit.

La Mostra també comptarà amb diversos showcookings en directe i tastos. El divendres 20, un cop finalitzada la inauguració, el xef arbocenc Héctor Holgado, de la Fleca by L'HAC, elaborarà dues originals propostes de coca enramada. L'endemà, el xef Josep Sendra, del restaurant Cal Barretet, i la xef Montse Estruch, del restaurant El Cingle de Vacarisses, cuinaran en directe les seves propostes de coca enramada. Abans, el xef Daniel Ribeiro ens introduirà al món del pernil.

Dissabte i diumenge també es faran tastos i maridatges, un acte divulgatiu del Celler 10 d'abril amb Jaume Raventós, enòleg i comunicador penedesenc, o un tast i vermut a càrrec de la sommelier Marta Clot de Vi&Companyia.

Una altra activitat destacada serà una caminada per la vinya penedesenca amb visita i tast al Celler Entrevinyes que es realitzarà el dissabte al matí. I no podem passar per alt el vessant més cultural amb diversos concerts per amenitzar la vetllada amb els grups musicalsAnima Vesta, Torol,The pocket duo ihavaneres amb el Grup Montjuïc.



1a RETRO L'ARBOÇ, una fira d'oci dedicada a la retroinformàtica i al videojoc clàssic.

La X Mostra de l'Enramada compartirà espai i protagonisme amb la 1a Retro l'Arboç, una fira d'oci i cultura freak dedicada a la retroinformàtica i al videojoc clàssic que vol ser referent al Penedès. A l'interior del Poliesportiu hi haurà 30 videoconsoles amb videojocs clàssics, 7 màquines arcade, una zona de marxandatge especialitzat en aquest món i una zona dedicada als jocs de taula clàssics. A més, s'habilitarà una zona de joc en línia de "Call of duty", un dels jocs en línia més populars actualment.

També hi haurà un photocall ambientat en les mítiques pel·lícules de Star Wars. L'associació Ghost Play s'encarregarà d'animar amb la presència de personatges disfressats de Jedi; Luke Skywalker, Leia Organa, Han Solo, Chewbacca o Darth Vader entre molts d'altres. Tothom que vagi disfressat tindrà l'entrada gratuïta al recinte.

L'organització anirà a càrrec de l'Ajuntament de l'Arboç conjuntament amb l'Associació Cultural RetroBarcelona, i que organitza una fira del mateix nom que és referent a Catalunya que compta cada any amb milers de visitants.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat