banner est whatsapp

L´Arboç posa en marxa una nova campanya d´esterilització de gats ferals

L'Arboç, 22/11/2023 09:58:42

L´Ajuntament fa una crida a tota la població perquè no doni menjar als gats. Només estan autoritzats a fer-ho els voluntaris alimentadors


L'Ajuntament de l'Arboç posa en marxa des d'avui dimecres 22 de novembre una nova campanya d'esterilització de gats ferals. Un feral és un gat que ha tornat de manera parcial o completa a un estil de vida salvatge, que inclou tant els gats domèstics que han fugit de casa o han estat abandonats com els seus descendents.

La diferència entre els gats domèstics i els ferals no és de tipus genètic, sinó simplement de comportament i estil de vida.

Amb aquesta acció, l'Ajuntament de l'Arboç pretén multiplicar les esterilitzacions de gats que ja es realitzen al llarg de l'any, evitar la creació de noves colònies i controlar la població d'aquests animals a la vila. Aquesta campanya també té per objectiu promoure la conscienciació social, la qualitat de vida dels animals i el control de malalties.

Els voluntaris alimentadors de gats ferals de l'Arboç, seran els responsables de capturar els animals i dur-los al veterinari a esterilitzar mitjançant el Mètode CES (Captura, esterilització i solta). Aquest mètode consisteix a capturar als gats que formen part de la colònia (emprant mètodes indolors com per exemple l'ús de gàbies parany) per a esterilitzar-los i una vegada recuperats de l'operació se'ls retornarà al mateix lloc de la colònia.

L'Ajuntament informa que per fer aquestes intervencions cal que els gats no hagin menjat prèviament. Per aquest motiu fan una crida a tota la població perquè no doni menjar als gats. Només estan autoritzats a fer-ho els voluntaris alimentadors que compten amb un carnet personal que els identifica.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
fgreter
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat