banner est whatsapp

L´Arboç serà el punt de trobada entre la música medieval i tradicional amb el concert de Quidni

L'Arboç, 19/02/2024 10:37:45

Se celebrarà el pròxim dissabte 24 de febrer a les 8 del vespre, i en un marc incomparable com és el de la Capella dels Dolors


El pròxim dissabte 24 de febrer la Capella dels Dolors de l'Arboç acollirà un nou concert, aquesta vegada a càrrec de l'ensemble "Quidni", format per Baptiste Romain, fiddle i cornamuses, Silke Gwendolyn Schulze, douçaine, flauta doble i flauta i tambor/tamborí de cordes, i l'arbocenc Pere Olivé a les percussions. El concert és organitzat per l'Ateneu Arbocenc.

Quidni ens convida a un fascinant viatge al llarg de vuit segles d'història musical, des de l'edat mitjana fins a l'actualitat, desafiant les barreres del temps amb el seu enfocament innovador. Els tres músics buscaran i destacaran els punts en comú entre la música medieval i la tradicional, fusionant dos pols aparentment oposats.

Seguint la traducció llatina del seu nom, que significa "¿Per què no?", l'ensemble Quidni es mou amb llibertat, construint ponts entre estils musicals aparentment dispars. Descobreixen motius melòdics similars, proposen harmonies comparables, s'endinsen en els mateixos modes i utilitzen fórmules rítmiques semblants, creant així una experiència auditiva única.

Aquests apassionats músics dominen una àmplia gamma d'instruments de percussió, vent i corda, alguns dels quals han desaparegut des de l'edat mitjana i només han sobreviscut en la música popular o en reconstruccions inspirades en instruments tradicionals. Junts, permeten que la improvisació i l'experimentació es retroalimentin, oferint un concert emocionant i desimbolt.

El concert de l'Ensemble Quidni promet transportar l'audiència a través del temps, explorant la riquesa i diversitat de la música medieval i tradicional d'una manera que només aquests virtuosos músics saben aconseguir.

A més del concert, també s'oferirà una explicació sobre el mural d'estil francogòtic de la Capella dels Dolors, també conegut com el "Lignum vitae de l'Arboç" o "Arbre de la Vida de l'Arboç". La Pintura francogòtica, més coneguda com a 'gòtic lineal', és l'estil pictòric originat a França durant els segles XII i XIII, i que es va expandir a la resta d'Europa. D'autor desconegut, aquestes pintures estan realitzades amb la tècnica de la pintura a la fresca a principis del segle XIV. Van ser recuperades, arrencades i restaurades el 1968, gràcies a l'admirable tasca del rector Josep Torres i Rosell.

Les entrades-donatiu pel concert ja es poden reservar a a la Papereria Montserrat, al carrer de l'Hospital 20 de l'Arboç. El preu és de 7 € pels socis i sòcies de l'Ateneu Arbocenc, i de 10 € per al públic general i a la taquilla mitja hora abans del concert, sempre i quan l'aforament ho permeti. També es poden reservar en línia a: bit.ly/quidni


 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat