banner est whatsapp

Portes obertes al Parc de les Olors Terracuques de l´Arboç

L'Arboç, 22/02/2024 19:24:11

Aquest dissabte 24 i diumenge 25 de febrer. El parc està situat a la carretera de l´Arboç a Banyeres, km.1,5, i compta amb aparcament


El Parc de les Olors Terracuques de l'Arboç iniciarà les seves activitats amb sessions de portes obertes els pròxims dies 24 i 25 de febrer, al matí, de les deu a les dues del migdia. Hi haurà minitallers a 2/4 d'11 del matí i a les 12 del migdia, i una visita guiada a les instal·lacions i el camp.

El dissabte 24 es farà un taller de tònic facial i aftershave, a càrrec dels Trempetinaires del Penedès, i el diumenge 25 un taller d'aromateràpia per conèixer els beneficis dels olis essencials i dels hidrolats, a càrrec de Maite Valderrey.

Els parcs de les olors formen part d'un projecte d'iniciativa privada amb vocació social. També és una marca que inclou una idea d'eco negoci i de productes per potenciar les aplicacions de les Plantes Aromàtiques i Medicinals i l'agroecologia. L'objectiu dels Parcs de les Olors és impulsar un camp viu, on grans jardins de pagès plens de biodiversitat serveixin per tornar productives terres ermes. Donar valor a la nostra flora medicinal oblidada tot creant productes de qualitat i sostenibilitat.

L'inici del Parc de les olors Terracuques va ser un camp abandonat on sobrevivien unes oliveres i alguns arbres fruiters esparsos. També hi havia algunes edificacions ruïnoses i un pou d'aigua. Una tanca delimitava la part de la finca on es va decidir concentrar-hi la plantació de plantes aromàtiques i medicinals (PAM). La primavera passada es va acabar de plantar la primera fase del projecte, amb una aportació de més de 50 espècies diferents.

Al voltant de Terracuques, el cultiu que hi ha és bàsicament vinya i alguns camps de cereals. El Parc de les Olors de Terracuques serà com un oasi de biodiversitat, que, segons un cultiu agroecològic, farà de contrapunt amb l'agricultura de monocultiu de l'entorn.

Actualment, s'hi han plantat marialluïsa i lavanda formant unes parcel·les ben definides, a més d'un hort medicinal i un jardí de papallones. El concepte és que amb l'aportació de biodiversitat aquest entorn guanyi equilibri i aquest afavoreixi també el de les persones que hi passin una bona estona, tot aprenent i gaudint de l'oasi de Terracuques.

Per a més informació us podeu adreçar al correu electrònic terracuques@parcdelesolors.com, al web https://parcdelesolors.com/parc-de-les-olors-de-terracuques, o a Instagram: parcdelesolors_terracuques

Font: redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat