banner est whatsapp

Generalitat i Ministeri de Foment donen un nou impuls al Logis Penedès

L'Arboç, 08/06/2011

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, i el ministre de Foment, José Blanco, van signar dimarts 7 de juny en el marc del Saló Internacional de la Logística, de Barcelona, un protocol de col-laboració per desenvolupar el megapolígon logístic Logis Penedès


El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, i el ministre de Foment, José Blanco, van signar dimarts 7 de juny en el marc del Saló Internacional de la Logística, de Barcelona, un protocol de col·laboració per desenvolupar el megapolígon logístic Logis Penedès, als termes municipals de Banyeres, l’Arboç i Sant Jaume, a més de tres altres terminals logístiques intermodals, com són les de l’Empordà, el Vallès i el Prat. Aquestes terminals estan concebudes com a centres logístics amb accessos ferroviaris i per carretera.

Aquestes terminals estan incloses a la xarxa bàsica de mercaderies del Pla estratègic per a l’impuls del transport ferroviari de mercaderies. Dels quatre polígons logístics que es projecten, el Centre Intermodal del Penedès és, amb diferència, el que més hectàrees de sòl ocuparà: 150 hectàrees, més connexió ferroviària en doble ample. Com se sap, la seva promoció corre a càrrec de la Generalitat a través de l’empresa pública Cimalsa.

El projecte de construir el CIM el va començar l’anterior govern de CiU a la Generalitat, que va començar a comprar terrenys als propietaris de la plana arbocenca d’amagat, a preus per sobre del mercat i sense explicar-ne l’objectiu, amb el suport dels governs socialistes de l’Arboç i de Banyeres. Amb el canvi de govern a la Generalitat, el tripartit va seguir amb la mateixa política i finalment va fer públic el projecte, desoint les protestes, manifestacions i fins i tot el rebuig dels ajuntaments afectats, que havien canviat el color del govern. En tot aquest temps, tant CiU com el PSC han donat suport a fer el Logis Penedès. Ara, el nou Govern de CiU continua el procés que havia deixat a mitges el tripartit.

Els altres CIM que vol impulsar la Generalitat són el de l’Empordà (70 hectàrees), el Prat (50 hectàrees) i el Vallès (30 hectàrees). Per a cadascun dels polígons logístics, Generalitat i Foment duran a terme estudis de viabilitat logística i econòmica, així com de definició del model de promoció i gestió, preferentment amb participació públic-privada. El Departament serà qui elaborarà els estudis corresponents a l’encaix territorial i urbanístic de les terminals, de l’accessibilitat i del mercat logístic, amb previsió que els tingui a punt a finals d’any.

Font: La Fura

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
gfhgf
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat