banner est whatsapp

CCOO, UGT i CGT convoquen aturades en el centre de treball de Saint Gobain Cristalleria de l´Arboç

L'Arboç, 27/06/2011

Els sindicats CCOO, UGT i CGT han convocat aturades de quatre hores per torn en els centres de treball de Saint Gobain Cristalleria SL per la situació de bloqueig en la negociació del conveni col-lectiu que afecta a 5 centres de treball a Avilés, Azuqueca d´Henares a Guadalajara, L´arboç, Madrid i Renedo.


Els sindicats CCOO, UGT i CGT han convocat aturades de quatre hores per torn en els centres de treball de Saint Gobain Cristalleria SL per la situació de bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu que afecta a 5 centres de treball a Avilés, Azuqueca d´Henares a Guadalajara, L´arboç, Madrid i Renedo.

Segons ha informat CCOO en nota de premsa, aquestes aturades, que van començar el passat dia 25 i es perllongaran fins al proper dia 29 de juny, es produeixen a causa del "immobilisme" de l´empresa en les reunions de la comissió negociadora i davant la contínua negativa a atendre a les seves reivindicacions.

Així mateix, el sindicat assenyala com la direcció de la multinacional ha plantejat diversos temes d´especial importància per a ella com incrementar les activitats susceptibles de subcontractació, eliminar l´obligatorietat per a l´empresa de facilitar el contracte de relleu a l´edat mínima legalment exigible i referenciar el creixement salarial al compliment dels objectius de l´empresa en comptes de l´IPC.

Segons CCOO, els treballadors no estan disposats a acceptar la possible pèrdua de poder adquisitiu any rere any amb aquesta nova fórmula d´increment salarial, i considera que ja han pagat "amb escreix" els efectes de la crisi amb la disminució de plantilla duta a terme per l´empresa en els diferents centres de treball durant els últims anys.

De la mateixa manera, apunta que reivindiquen mantenir la fórmula de revisió i actualització referenciada a l´IPC real i el possible increment per sobre d´aquest lligat als resultats, així com vuit hores de reducció de jornada com a punts més importants.

Finalment, assenyala que, a pesar que la representació dels treballadors està disposada a seguir negociant, l´empresa diu que no tornarà a reprendre la negociació fins a primers de setembre.

Font: Europa Press

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
gfhgf
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat