banner est whatsapp

El Chill out

Els joves arquers de l´Arboç no van faltar a la cita del passat dissabte 11 de febrer al Berguedà, on va tenir lloc la primera Trobada d´hivern de la Lliga Formativa de les Escoles Catalanes de Tir amb Arc. L´escola de l´Arboç (Delegació Penedès de l´ECTA), encapçalada pel seu director, Josep Pérez, va representar 3 dels 8 alumnes del Baix Penedès, on en aquesta ocasió prop de 60 alumnes de diferents escoles de tot Catalunya es van desplaçar fins al Pavelló Municipal de Bagà per participar en la tirada, on al llarg de 3 hores van tirar nens de 6 a 17 anys organitzats per nivells i distàncies.

Un cop més, els nens van ser els grans protagonistes d´una jornada festiva i esportiva on tots els pares i assistents van poder gaudir d´un autèntic espectacle esportiu no competitiu. Com sempre al tir amb arc, la jornada es va caracteritzar per la seva perfecta harmonia, organització i espectacular posada en escena, gaudint d´una línia d´arquers de prop de 60 nens que han posat a prova a cada tir la seva destresa i il·lusió en perfeccionar-se dia a dia.

L´Escola Catalana de Tir amb Arc és un projecte de la Federació Catalana conjuntament amb els Clubs de Catalunya per dinamitzar la formació en l´esport dels nens en edat escolar, que vol implantar un programa formatiu innovador dissenyat per experts en psicologia esportiva i esportistes d´alt rendiment, amb una metodologia única perquè qualsevol infant pugui aprendre correctament i de la mateixa manera les tècniques del tir amb arc. Els nens aprenen divertint-se i sense pressions, adequant el nivell de coneixements a les seves habilitats i capacitats, i si més endavant volen competir, que ho puguin fer amb la millor base possible representant als seus clubs i territoris.

Aquest projecte sense ànim de lucre que persegueix l´excel·lència i el retorn esportiu, va ser premiat l´any 2016 amb el guardó a la millor gestió federativa pels seus valors en foment de l´esport entre els nens i nenes en edat escolar.

Actualment l´escola compta amb una desena de centres amb monitors certificats per la Federació i prop de 200 alumnes, que trimestralment, es reuneixen en alguna comarca del país per celebrar aquestes trobades de germanor esportiu. En aquesta ocasió han participat les escoles del Berguedà, Lleida, Bages, Penedès i Cerdanyola. Ho van fer a les magnífiques instal·lacions del Pavelló Esportiu de Bagà cedit l´Ajuntament, a qui un cop més l´escola arbocenca ha volgut agrair la seva complicitat. Aquesta ja és la segona ocasió que les escoles catalanes visiten els incomparables paisatges del Berguedà que per molts pares també és sens dubte un al·licient més per gaudir del cap de setmana.

La pròxima trobada tindrà lloc el pròxim 8 d´Abril en una altra població de Catalunya, on probablement ja en primavera, la participació serà encara més nombrosa.

Podcast
Horaris d'emisió
dilluns
14:05
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
fgjghjgjhgjhg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat