banner est whatsapp

Comunicat dels Minyons de l´Arboç en relació a la defunció del casteller Ramon Rovira

L'Arboç, 17/09/2011


Benvolguts companys i companyes 

 
Primerament volem agrair les mostres de suport i condol cap a la família del Ramon i als Minyons de l’Arboç per part de les colles castelleres. Us estem profundament agraïts.
 
També volem manifestar que estem en total desacord amb el comunicat oficial de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya al respecte d’aquesta qüestió, pels següents motius:
 
1.- Des del primer moment de l’incident es va consensuar, a petició de la coordinadora, que hi hagués una sola veu que representés a les tres parts afectades (família, Minyons i CCCC). Totes les parts vàrem estar d’acord.
 
2.- Un cop produïda la mort del Ramon, es celebra una reunió a l’Arboç el dijous dia 14 a les 4 de la tarda, al domicili de la família, on assisteixen la família del Ramon, (Vídua, dos fills, la jove i la representant de la familia), els Minyons de l’Arboç, (president, cap de colla i sots cap de colla), i la CCCC (Presidenta i vocal). 
 
En aquesta reunió, per unanimitat, s’acorda el comunicat que la Coordinadora farà públic.
 
3.- La Coordinadora, de forma unilateral i amb la disconformitat expressa de la família del Ramon i dels Minyons de l’Arboç, aquella mateixa nit modifica el comunicat, incorporant unes apreciacions que considerem inoportunes i li dóna difusió.
 
4.- Considerem que el que toca en aquests moments és acompanyar en el dol a la família del Ramon Rovira i els Minyons de l’Arboç, independentment que superats aquests moments es pugui establir un espai d’anàlisi per millorar les condicions de seguretat de l’execució dels castells, com s’ha vingut fent.
 
5.- Creiem que la nostra indignació resta més que argumentada, tot sentint que les apreciacions que fa la Junta de la CCCC al respecte de les circumstàncies de la defunció del Ramon Rovira, són inoportunes, fora de lloc i tendencioses. 
 
Per aquest motiu, la família del Ramon Rovira ha demanat expressament que no hi hagi presència oficial al funeral de la Junta Gestora de la CCCC.
 
6.- Considerem que és important analitzar en profunditat les circumstàncies que han concorregut en aquest cas i determinar mesures que ens puguin beneficiar a tots, però una vegada solucionat el dol d’aquesta lamentable vivència.
 
7.- Per últim, els Minyons de l’Arboç sabem que moltes colles voleu venir al funeral a fer pilars de dol en memòria del Ramon Rovira, la seva família i a tota la família castellera., hi sereu benvingudes, però us demanem que ens ho feu saber tant aviat com us sigui possible trucant a un dels següents números: 
 
687585280 Josep Maria Vera (cap de colla)
 
609792519 Jaume Ventura (president)
 
El funeral tindrà lloc a l’Esglèsia de Sant Julià de l’Arboç (al costat de l’Ajuntament), demà dissabte 17 de setembre, a les 5 de la tarda, 
 
Ben atentament,
 
La Junta Directiva dels Minyons de L’Arboç
 
L’Arboç, 16 de setembre de 2011

Font: Minyons de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat