banner est whatsapp

Joan Rangel inaugura la urbanització de l´entorn de l´església de Sant Julià

L'Arboç, 23/09/2011

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit aquest dijous a la tarda la inauguració de la urbanització dels entorns de l´església de Sant Julià i de la capella dels Dolors de l´Arboç, que s´han convertit en illa de vianants compatible amb pas de vehicles. També ha visitat les restes de la muralla i el pou de glaç del segle XVII localitzats. L´Ajuntament demana més diners per acabar la plaça de la Badalota.


El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit aquest dijous a la tarda la inauguració de la urbanització dels entorns de l’església de Sant Julià i de la capella dels Dolors de l´Arboç, que s’han convertit en illa de vianants compatible amb pas de vehicles. També ha visitat les restes de la muralla i el pou de glaç del segle XVII localitzats durant les obres. L´Ajuntament de l´Arboç demana més diners per acabar la plaça de la Badalota.

El govern estatal ha finançat amb diners procedents de l’1% cultural, tres quartes parts dels 1.164.300 euros que ha costat la urbanització en plataforma única dels carrers del costat i del darrere de l’església (principalment, els carrers Sant Julià i Rafael Casanova); la resta les ha pagat el FEDER, la Diputació de Tarragona i els veïns de la zona d´actuació, via quotes d’urbanització.

L’arquitecta municipal Montserrat Sandoval també ha explicat a Joan Rangel que durant els últims mesos han aparegut 14 metres lineals de l’antiga muralla del segle XIV, que se sabia que hi era però no exactament on, així com un pou de glaç del segle XVII, de set metres de diàmetre, amb una base conservada en perfecte estat. A més, a la muralla hi ha diverses espitlleres i les restes d’un portal, que no se sap encara si eren una de les portes d’entrada a l’Arboç.

Les excavacions arqueològiques s’han acabat; estan documentades i conservades les restes, però queda una segona fase, que té un cost de gairebé 300.000 euros. El projecte ja està redactat i l’Ajuntament només espera trobar diners per acabar la posada al dia del nucli històric arbocenc. I és clar, han aprofitat la visita de Rangel per demanar-li suport. Hi eren l’alcalde Joan Sans i el diputat arbocenc al Congrés Jordi Jané.

La segona fase consistiria en fer una escalinata al mig de la plaça de la Badalota, que pugés fins al nivell de la plaça lateral de la capella dels Dolors. A aquell nivell s’hi faria un segon nivell de la plaça, deixant al descobert totes les vistes laterals de l’església, de la capella dels Dolors i del campanar del segle XVI, així com les restes de la muralla trobades (que s’haurien de restaurar pels dos costats) i el pou de glaç, que quedaria cobert per un vidriat a nivell de terra. Rangel no es va comprometre però sí que va defensar el vincle entre cultura i turisme com un dels actius a potenciar.

El delegat del govern ha acabat la passejada per l´Arboç, després de tallar la cinta inaugural a la plaça de la Badalota, amb una visita guiada a la Giralda.

Font:

[título de la foto]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat