banner est whatsapp

Entre dijous i dissabte la flama del Correllengua passa per l´Arboç gràcies a la iniciativa d´El Taulell. Debat i Acció l´Arboç

L'Arboç, 20/10/2011

L´Arboç celebrarà el Correllengua, el projecte de defensa i promoció de la llengua i la cultura catalanes, i de foment de l´ús social de la llengua des d´una perspectiva lúdica i festiva.


Així, el dijous a la tarda, 20 d´octubre, hi haurà la projecció del documental “Amb dret a llengua” a l´Auditori Municipal i, posteriorment, s’iniciarà un debat per parlar de la situació actual de la llengua.

El plat fort de les activitats, però, serà el dissabte a la tarda, 22 d´octubre, quan hi ha preparades diverses activitats tant per a adults com per a la canalla, i que es duran a terme al carrer Major de la vila. Concretament, els actes començaran a dos quarts de sis de la tarda amb la participació de nenes i nens del CEIP Sant Julià i del Col·legi Residència l´Arboç, que llegiran els contes encadenats que han creat al llarg d´aquesta setmana i que s´exposaran al carrer Major. Tot seguit, hi haurà jocs tradicionals i populars per a la canalla i una xocolatada. Simultàniament a aquests actes, n´hi haurà de programats per als més grans: la desfogada popular. Aquesta activitat és molt semblant al joc de bitlles, però, en aquest cas, les bitlles estan ornamentades amb caricatures i frases de persones que han atacat la llengua catalana o Catalunya.

Finalitzats aquests actes, és previst que la flama del Correllengua arribi a l´Arboç cap a les vuit del vespre, moment en el qual farà un petit recorregut per la vila i que finalitzarà al carrer Major amb la lectura del manifest del Correllengua 2011, que llegirà una persona catalanoparlant nascuda a Holanda. Un cop s´hagi llegit el manifest, la festa es clourà amb una botifarrada popular al mateix carrer. Els tiquets es poden adquirir a la fruiteria Sonia del carrer Major o en el mateix moment de la botifarrada (preu del tiquet: 2,5 €).

A més d´aquests actes, del 17 al 28 d’octubre es pot visitar al vestíbul de la Casa de Cultura Can Rossell l´exposició “El mercat de paraules”, cedida per la Comissió Correllengua de Llorenç del Penedès.

Font: El Taulell. Debat i Acció l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat