banner est whatsapp

I Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya i la creació del Menú Arbocenc, grans novetats de la Fira de Santa Llúcia de l´Arboç 2011

L'Arboç, 02/12/2011

El proper 9 de desembre arrenca la Fira de Santa Llúcia de l´Arboç i s´allargarà durant tot el cap de setmana.


Foto: L´Alcalde de l´Arboç, Joan Sans i el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Alfons Ribas, mostren el poster oficial de la Fira de Santa Llúcia 2011.

El proper 9 de desembre arrenca la Fira de Santa Llúcia de l´Arboç i s´allargarà durant tot el cap de setmana. Enguany, data en la que fa el seu 800 aniversari, presenta dues novetats importants. Per una banda, el I Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya i, per l´altre la creació d´un menú arbocenc inspirat en la tradició gastronòmica firaire del municipi.

La fira de l´Arboç s´ha consolidat com a punt de trobada de les puntes al coixí. Per aquesta edició es troben inscrites un miler de puntaires que, durant tot el matí de diumenge, s´estendran arreu del Parc de Santa Llúcia, on realitzaran demostracions i exposaran els seus treballs. Com a novetat, i inspirat en aquesta tradició tan arrelada a l´Arboç, s´ha organitzat el I Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya, que compta amb diverses categories i que es converteix en un dels gran guardons del món puntaire.

“Aquest esdeveniment és un pas més enllà en la consolidació del caràcter puntaire de la nostra fira i, un homenatge a una de les grans tradicions de la Vila”, comenta l´Alcalde de l´Arboç, Joan Sans. Així, el proper diumenge a les 13 hores, les guanyadores del concurs rebran una joia dissenyada especialment pel certamen, obra de l´arbocenca Xènia Rovira.

L´altra gran novetat és el naixement del Menú arbocenc, un menú dissenyat especialment per l´esdeveniment i que es basa en la tradició gastronòmica firaire. Es tracta de recuperar una tradició arbocenca que té com a línia principal menjar el xató de l´Arboç, la botifarra amb mongetes i la mel i mató. Aquest menú tan especial, es podrà degustar en diversos restaurants del municipi com són Fonda Can Peraire, Don Pelayo, Cal un geni, La Verema, La Torrada i el Nou Racó.

Però, a banda de les novetats, durant tot el cap de setmana l´Arboç té previst realitzar més d´una vintena d´actes entre els que destaquen les passejades a poni i cavall; la degustació de coca enramada i cava; el mercat d´artesania i el cant d´havaneres amb tast de rom cremat.

El programa de festes es pot descarregar a www.arbocenc.cat

Font: Ajuntament de l´Arboç

Poster Fira de Santa Llúcia 2011
L´Alcalde de l´Arboç, Joan Sans i el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Alfons Ribas, ens mostren el poster oficial de la Fira de Santa Llúcia 2011
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat