banner est whatsapp

L´empresa Ecopol Tech de l´Arboç ha liderat un projecte que ha desenvolupat un nou tipus de pell que s´autorepara i no s´embruta

L'Arboç, 21/01/2013

Està especialment pensada per butaques d´autobús, cinema o teatre, que pateixen molt desgast


L´empresa Ecopol Tech, amb seu a l´Arboç, ha liderat un projecte que s´ha desenvolupat en els laboratoris AIICA d´Igualada per trobar un nou tipus de pell que contingui cinc propietats que fins ara no es podien trobar al mercat juntes: repel · leixi els bacteris i la brutícia, no crema, és autoreparant i un bon termoregulador.

El nom del projecte és Nanopelltech, ja que es basa en la nanotecnologia i l´objectiu ha estat crear un tipus de pell "multifuncional" per poder aplicar en el mobiliari d´espais que són utilitzats per gent molt diversa i que, per tant, poden patir un desgast important. D´aquesta manera, es podrà aplicar en seients d´autobús o en butaques de teatres i sales de cinema, per exemple.

A més de Ecopol Tech, també formen part del projecte les empreses Curtits Aqualata, Colorants Industrials, Aunde i Figueras Internacional Seating. El projecte va començar l´any 2010 i fa un any es va vincular amb la Càtedra A3 in Leather Innovation que va estrenar la UPC d´Igualada de la mà de l´Ajuntament de la ciutat, actual propietari de AIICA, i que en el seu primer any de funcionament ja ha treballat amb unes 150 empreses del sector de l´adobament de la pell i ha iniciat sis projectes.

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat