banner est whatsapp

Jornada de portes obertes de la comunitat Islàmica de l´Arboç

L'Arboç, 01/11/2010

El passat dissabte la comunitat religiosa Islàmica de l´Arboç Almanar, amb la col.laboració de la Fundació de Pluralisme i Convivència, la Direcció General d´Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i l´ajuntament de l´Arboç, va celebrar una jornada de portes obertes.


El passat dissabte la comunitat religiosa Islàmica de l’Arboç Almanar, amb la col•laboració de la Fundació de Pluralisme i Convivència, la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i l’ajuntament de l’Arboç, va celebrar una jornada de portes obertes.

La jornada va tenir un bon èxit de públic i va comptar amb l’assistència de representació municipal i de les entitats i associacions arbocenques.

A aquesta jornada ha assistit l´alcalde del municipi de l´Arboç, el senyor Carles Ribé i Solé, acompanyat del senyor Joan Manel Flores regidor d´Àrea de Serveis Urbans i medi Ambient, la senyora Josefina Santasusagna i Uró, regidora d´Àrees de Sanitat, Benestar Social i Família, i la senyora Calaf i Ventura, regidora d´àrea d´ensenyament, promoció cultural i joventut.

L´acte es va iniciar per la lectura de versicles del sagrat Alcorà pel Imam de la mesquita Almanar, després el senyor Hassan Essakaki a la seva intervenció i després d´agrair a l´alcalde del municipi, va fer una presentació de la comunitat explicant les finalitats, objectius, i estratègies de l´entitat, finalitzant la seva intervenció informant als assistents de totes les activitats que desenvolupa l´entitat dins i fora de la seu.

Mohamed El Ghaidouni El Morabet, president de Unió de Comunitats Islàmiqques de Catalunya (UCIDCAT), a la seva intervenció i després d´agrair al consistori del municipi de l´Arboç del suport que està donant als musulmans d´aquest municipi per ajudar-los a integrar-se al conjunt dels ciutadans, va parlar dels objectius de UCIDCAT com una federació que aglutina la majoria de les comunitats islàmiques de Catalunya, insistint que, avui dia l´islam i la pràctica musulmana formen part del panorama de la societat, per tant, activitats com jornades de portes obertes són una evidència clara de que la comunitat musulmana catalana té vocació d´assentament, arrelament i permanència. El president de UCIDCAT, va finalitzar la seva intervenció dient que aquesta activitat constitueix el bon camí cap a la normalització del fet religiós musulmà a la societat Catalana. El senyor Carles Ribé i Solé, alcalde del municipi de l´Arboç en la seva intervenció va agrair la comunitat per haver obert les portes perquè els veïns de l´Arboç poden conèixer de prop les instal·lacions de la seu de l’entitat, i les activitats que es desenvolupen dins d´aquesta seu durant l´any.

El senyor alcalde, va comentar que tots els veïns de l´Arboç són ciutadans amb els mateixos drets i les mateixes obligacions, insistint que la ciutadania no vol dir una renúncia de la cultura d´origen, ni tampoc vol dir la renúncia de la religió.

Font: Ajuntament de l´Arboç

Jornada portes obertes 1
Jornada portes obertes 2
Jornada portes obertes 3
Jornada portes obertes 4
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
dfgfjhgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat