banner est whatsapp

L´Ajuntament de l´Arboç té garantits 5 milions d´euros en inversions per als propers 7 anys

L'Arboç, 15/11/2010

L´alcalde de l´Arboç, Carles Ribé, ja ha signat el conveni de col.laboració amb el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del projecte d´intervenció integral al nucli de l´Arboç.


L’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, ja ha signat el conveni de col.laboració amb el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del projecte d’intervenció integral al nucli de l’Arboç. D’aquesta manera, l’equip de govern té garantits prop de 5 milions d’euros en inversions fins al 2018, que es destinaran tant a millores urbanes com a inversions en projectes de cohesió social i benestar social, joventut, esports i convivència, entre d’altres, i de protecció del patrimoni històric de la vila i dinamització econòmica.

La inversió total del el projecte d’intervenció integral inclòs en la convocatòria de la Generalitat de la Llei de Barris 2010 és de 4.974.561€ i, tal com ha explicat l’alcalde, “permetrà portar endavant un conjunt d’actuacions adreçades a generar noves dinàmiques de recuperació i regeneració internes, que revitalitzin l’àrea i li ofereixin l’oportunitat de desenvolupar-se amb qualitat. Aquestes propostes tenen com a objectiu millorar l’accessibilitat i la xarxa dels espais públics urbans, millorar la qualitat de l’habitabilitat, fomentar l’equilibri del l’àrea respecte la resta del municipi i consolidar el Nucli Antic com a conjunt patrimonial i espai d’identitat i referència”.

En quant a millores urbanes, les principals actuacions van encaminades a la urbanització dels espais públics situats a l’entorn de l’antic clos emmurallat de la vila per tal de completar les actuacions realitzades en els darrers anys en aquest sector urbà. Pel que fa a equipaments, el principal projecte, ja en marxa, és la rehabilitació i ampliació de Can Freixes per a la creació d’un Casal d’Entitats, creació d’un Centre d’interconnexió i punt d’accés lliure a internet al mateix equipament i creació d’espais familiars.

 També es redactarà un Llibre Blanc de Criteris per a la rehabilitació i nova construcció d’edificis al Nucli Antic i una Carta de Colors de les façanes un programa de recuperació de cobertes, un programa de recuperació de façanes i un altre d’ajuts per a l’adequació de les instal•lacions comunitàries de sanejament, aigua i electricitat. I pel que fa a les inversions de cohesió social i dinamització econòmica, el projecte contempla una sèrie de programes adreçats tant als col•lectius amb problemàtiques com a reforçar les relacions entre ells, al foment de la participació i dinamització com elements d’integració i responsabilització en aquells punts dèbils identificats, i a la població infantil i jove, el gran potencials del Nucli Antic.

Font: Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
ghjghjgh
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat