banner est whatsapp

Abans d´acabar l´any estaran acabades les obres de renovació de l´entorn de l´esglèsia de l´Arboç

L'Arboç, 30/11/2010

Les obres han permès descobrir importants restes arqueològiques al centre de la vila. 


Les obres han permès descobrir importants restes arqueològiques al centre de la vila.

Aquest matí, la subdelegada del govern a les comarques de Tarragona, Teresa Pallarés, ha visitat les obres.

Aquest matí Teresa Pallarés, subdelegada del govern central a les comarques de Tarragona, ha visitat les obres de la primera fase del projecte de renovació de l’entorn de l’església de Sant Julià de l’Arboç, acompanyada per l’alcalde, el primer tinent d’alcalde i altres membres del consistori.

La subdelegada ha pogut comprovar in situ l’avançat estat de les obres, que van començar a l’abril i que estaran acabades abans d’acabar l’any. Aquestes han consistit en l’enderroc del restaurant Don Pelayo i el Pou de Glaç, la pavimentació de la plaça de la Badalota i els carrers Sant Julià, Rafel de Casanoves, Nord i Jacint Verdaguer, la renovació de la xarxa d’aigua, clavegueram i agües pluvials i el soterrament dels encreuaments del cablejat de telefonia i enllumenat públic.

La gran sorpresa, però, ha estat que es obres han permès descobrir importants troballes arqueològiques, com l’antiga muralla del segle XIII, el portal de Vilafranca i el Pou del Glaç, aquest de més de 7 metres de diàmetre i 8 de fondària. En aquest sentit, l’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, ha explicat que “hem quedat aturats de descobrir aquests elements que, tot i que en teníem constància de que havien existit, no en teníem cap prova. Ara volem recuperar aquests elements i fer-los visitables, passant a ser un més dels atractius turístics que té la vila de l’Arboç”.

I és que, tal com ha explicat l’alcalde, “aquest era un dels objectiu d’aquest projecte, és a dir, revitalitzar l’entorn de la capella dels Dolors i l’església de Sant Julià per posicionar l’Arboç com a destinació turística cultural de qualitat.”

El cost total del projecte de renovació de l’entorn de l’església és de més de 2 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aporta aproximadament la meitat, ja que l’equip de govern ha aconseguit una subvenció del FEDER de 284.766,45€, una altra de 816.713,34€ de l’1% Cultural del Ministeri de Foment i una tercera de 89.000€ de la Diputació de Tarragona.

Font: Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
jjhghjg
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat